NetAkademija: pokrenut projekt IT edukacije za nezaposlene

Racunalo.com foto

NetAkademija: pokrenut projekt IT edukacije za nezaposlene

Pod nazivom «Edukacijom do posla» NetAkademija Tehničkog veleučilišta u Zagrebu pokrenula je novu seriju informatičkih tečajeva. Riječ je o nekoliko odabranih tečajeva čiji je glavni cilj pomoći nezaposlenim osobama da se uz povoljne uvjete educiraju i nakon toga sa boljom startnom pozicijom stupe na hrvatsko tržište rada.

Prema istraživanju dva najpoznatija portala za posredovanje u zapošljavanju Posao.hr i MojPosao u Hrvatskoj su među najtraženijim zanimanja  IT stručnjaka kao što su:  programeri, mrežni inženjeri, sistem inženjeri i web dizajneri.

Takvi kadrovi nedostaju i domaćim i stranim tvrtkama, a često ih poslodavci "rezerviraju" još tijekom školovanja. Rezultati različitih istraživanja već godinama upozoravaju da Hrvatskoj nedostaje velik broj informatičkih stručnjaka, što bi mogao biti ozbiljan problem za društvo koje želi povećati ulaganja u inovacije i nove tehnologije, te na tome temeljiti gospodarski rast i razvoj.

Upravo prema ovim potrebama  tržišta rada, selektirani su i tečajevi za ovaj program. Za početak nezaposleni će uz predočenje potvrde Zavoda za zapošljavanje o nezaposlenosti  moći ostvariti popuste i ostale pogodnosti na tečajeve: CCNA Discovery (Cisco Certified Network Associate), CCNA Exploration, CCNP (Cisco Certified Network Professional), CCNA Security, CCSP (Cisco Certified Security Professional), JAVA edukacija.

Program «Edukacijom do posla» trajat će do kraja jeseni, provoditi će se u moderno opremljenim učionicama i u malim grupama s instruktorima sa višegodišnjim praktičnim iskustvom u radu.

Više informacija na adresi: .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.