Neos u suradnji s Oracle Consulting Turkey analizirat će profitabilnost Isbank Turkey

Fotografija članka: Neos u suradnji s Oracle Consulting Turkey analizirat će profitabilnost Isbank Turkey

Zagrebačka informatička tvrtka Neos potpisala je, u suradnji s tvrtkom Oracle Consulting Turkey, ugovor o implementaciji izvještajno/analitičkog sustava za analizu profitabilnosti u najvećoj turskoj banci Isbank Turkey.

Oglas

Suradnja s jednom od 100 vodećih svjetskih banaka pokrenuta je nakon što je Neos uspješno implementirao sustave poslovne inteligencije za analizu i mjerenje profitabilnosti u nizu vodećih hrvatskih banaka. Implementacija će se provoditi do kraja 2012., jer se modul prilagođava specifičnim zahtjevima svakog klijenta, a posao je dobiven nakon trotjedne uspješne pokazne implementacije (Proof Of Concept) u Turskoj.

Rješenje se temelji na modulu Neos Profitability Analytics, koji je tvrtka razvila zahvaljujući višegodišnjem iskustvu u implementaciji ovakvih sustava u Hrvatskoj i regiji. Modul se sastoji od modela podataka te predefiniranih izvještaja (Dashboards) s predpripremljenim Best Practice analizama profitabilnosti u kontekstu različitih dimenzija – od profitabilnosti poslovnih i organizacijskih jedinica, proizvoda, segmenata klijenata do najniže razine profitabilnosti klijenta ili pojedinog ugovornog odnosa. Sustav daje mogućnost multidimenzionalne analize strukture, trendova, uzroka promjena, varijacija, top N pozicija, međusobnih odnosa i ostalih ključnih pokazatelja vezanih za svaku pojedinu komponentu prihoda i rashoda koji utječu na konačni rezultat. Osnovni izvor podataka je Oracle Financial Analytical Applications baza podataka gdje se radi priprema i izračun svih pojedinih komponenti koje utječu na profitabilnost pojedinog klijenta, proizvoda, organizacijske jedinice i sličnog.

Tehnološka platforma na kojoj se modul temelji je Oracle baza podataka, Oracle Data Integrator te Oracle Business Intelligence Enterprise Edition alat.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.