NEC LaVie Tab S tablet s 8 inčnim ekranom i Intel Atom procesorom

Fotografija članka: NEC LaVie Tab S tablet s 8 inčnim ekranom i Intel Atom procesorom

I japanska kompanija se pohvalila kako ima svoj novi proizvod u kategoriji tableta. NEC LaVie Tab S je tablet koji je pripadnik nove “LaVie” serije, a radi na Android 4.4 KitKat OS-u.

Oglas

Premijerno je NEC LaVie Tab S tablet predstavljen još u listopadu, no tek se sada, pred Božić, pojavio u prodaji. Radi se o vrlo laganom i elegantno tankom tabletu koji je debljine samo 7,9 milimetara i težak samo 305 grama, a sam dizajn je vrlo lijep. Radi na KitKatu i ima 8 inčni LCD ekran Full HD rezolucije od 1920 x 1200 točaka (omjer 16:10).

Podržava Wi-Fi, ali ima i utor za SIM karticu, tako da podržava 2G/3G/4G LTE mreže, odnosno podatkovne brzine do 150 Mbps.  Kao procesor je odabran novi Intelov 64-bitni Atom procesor s 4 jezgre i radnog takta na 1,33 GHz. Ugrađeno je 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije.

Spomenimo i kako ima ugrađenu navigaciju, a baterija bi trebala izdržati i do 8 sati intenzivnog rada. Na tržištu se pojavio u dvije inačice – ona Wi-Fi inačica će se prodavati po 283$, a LTE inačica 344$.

Šteta je jedino što NEC praktički ništa ne izvozi izvan Japana, a imaju tako dobre stvari. No, tko zna, globalno tržište je ipak – globalno… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.