Nazovi N za Nokiju

Racunalo.com foto

Tri nova modela, multimedijalni mobiteli serije N, zamišljena su kao univerzalni digitalni uređaji koji mogu sasvim dobro zamijeniti fotoaparat, kameru, MP3 player i prijenosno računalo – premda se po veličini, težini i trajanju baterije ne razlikuju od “normalnih” mobitela. Kućišta od nehrđajućeg čelika, boje crnog bisera i prigušenog srebrnog sjaja, daju ipak naslutiti kako se unutra krije nešto izvanredno. N90, koji na tržište stiže već na ljeto, prvi je mobitel s ugrađenom optikom tvrtke Carl Zeiss. Aparat od dva megapiksela može snimati video u VHS razlučivosti, a nudi i 20x digitalni zum, integriranu bljeskalicu, makromod i mogućnost ispisa fotografija.
Dvomegapikselnu kameru ima i N70, najmanji 3G smartphone na tržištu, koji izlazi na jesen. Krajem godine stiže N91 s ugrađenim tvrdim diskom od 4 GB – kao iPod mini. Dakako, disk je osiguran od pada i udara – što u Nokiji spremno demonstriraju bacanjem na pod. Sva tri telefona podržavaju 3G, imaju po dvije kamere kako bi kod videotelefoniranja vidjeli i sugovornika i sebe. Kao uređaji serije 60, mogu pokretati mnoštvo aplikacija. A mogu poslužiti i kao telefoni…VIDEO N90 može snimati video u VHS razlučivosti.
Izvor: Večernji list

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.