Natječaj Zid poslovnog uspjeha (Business Wall of Fame Contest) – najčešća pitanja

Fotografija članka: Natječaj Zid poslovnog uspjeha (Business Wall of Fame Contest) – najčešća pitanja

Sve što ste željeli znati o natječaju Hrvatskog Telekoma – “Zid poslovnog uspjeha”, donosimo u nastavku.

Oglas

Čini se da vlada prilično veliki interes za natječaj Zid poslovnog uspjeha (Business Wall of Fame Contest) tako da vam donosimo i informaciju više, odnosno odgovore na vaša najčešća pitanja (FAQ).

1. Što je to natječaj “Zid poslovnog uspjeha”?

Hrvatski Telekom je pokrenuo ovaj natječaj kako bi predstavio i nagradio najbolje ideje za poslovne aplikacije u više zemalja – Češkoj Republici, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. U natječaj se mogu uključiti svi nezavisni programeri sa svojim prikladnim inovativnim poslovnim aplikacijama iz svih grana industrije, a čije aplikacije mogu pomoći u poslovanju malih i srednjih poduzetnika.

Više informacija potražite na .

2. Kako Business Wall of Fame natječaj u stvari funkcionira?

Kako bi se prijavili, developeri trebaju ispuniti registracijski obrazac na jednoj od stranica natječaja, te prijaviti aplikacije s kojima se natječu. Isto tako, uz same aplikacije treba opisati njihovu funkcionalnost te kako mogu pomoći u poslovanju tvrtki. Kako bi dodatno stimulirali posjetitelje za glasanje, developeri mogu uploadati video, slike, detaljno opisati aplikacije, njene funkcionalnosti i načina korištenja.

Nagrade u natječaju će se dodijeliti u tri kategorije – Najbolja nacionalna aplikacija, Najbolja međunarodna aplikacija i Najbolji startup.

U finale ulaze sudionici koji sakupe najviše “lajkova” odnosno glasova poduzetnika kojima se svidi njihova aplikacija. Sudionici natječaja mogu potaknuti i svoje zajednice na društvenim i drugim mrežama da se priključe i glasaju za njih. Glasači trebaju opisati i kako im pojedina aplikacija može pomoći u poslovanju. Dijeleći informaciju o svojoj aplikaciji (primjerice preko posebno predviđenog dijela za dijeljenje na ), autori mogu skrenuti pažnju na svoju aplikaciju i potaknuti posjetitelje da glasaju za njih.

3. Tko može sudjelovati u natječaju?

Praktički svi – od nezavisnih i samostalnih programera, preko startupova pa sve do softverskih tvrtki koje u svom portfelju već imaju komercijalne aplikacije. Svaki natjecatelj može prijaviti najviše 5 aplikacija. Developeri odnosno natjecatelji trebaju u samoj registraciji naznačiti i radi li se o lokalnoj (nacionalnoj) ili međunarodnoj aplikaciji (koja se može koristiti u svih šest natjecateljskih zemalja). U natječaju mogu sudjelovati i startup tvrtke, odnosno softverski developeri čija je tvrtka registrirana nakon 1. siječnja 2013. godine.

Glasači moraju biti pravi predstavnici/zaposlenici tvrtki ili njihovi glasnogovornici. Zaposlenici Hrvatskog Telekoma i njihovi lokalni partneri, te partnerske tvrtke natjecatelja (i njihovi zaposlenici) ne mogu sudjelovati u glasanju.

4. Kakve se aplikacije mogu prijaviti na natječaj?

Aplikacije koje prijavljuju developeri trebaju biti poslovna rješenja za male i srednje tvrtke veličine od 1 do 250 zaposlenih. Aplikacije mogu biti ili web orijentirane (pokreću se iz web pretraživača, odnosno browsera), ili aplikacije koje se mogu instalirati na stolno ili prijenosno računalo, mobilni uređaj (smartfon) ili tablet, a koje pružaju određenu vrstu online usluga. Aplikacija mora biti pohranjena u Oblaku (cloud), dok se podaci mogu keširati (cache) lokalno.

Aplikacije bi trebale biti barem u testnoj fazi (praktički finalna aplikacija koja se testira u kontroliranom testnom okruženju) i koja bi se kao takva trebala pojaviti u komercijalnoj upotrebi (na tržištu) prije 30. rujna 2014. godine. Krajnji rok za komercijalnu upotrebu aplikacije startup tvrtki je 31. prosinca 2014. godine. Aplikacija koja se natječe za najbolju startup aplikaciju ne smije biti u komercijalnoj prodaji u vrijeme registracije za ovaj natječaj.

Jezik aplikacije mora biti ili lokalni (nacionalni jezik) ili engleski jezik. Aplikacije koje se natječu za najbolju međunarodnu aplikaciju moraju biti na engleskom ili lokalnom jeziku. Isto tako, aplikacije koje se natječu za najbolju međunarodnu aplikaciju ne smiju biti regionalno ograničene i trebaju biti primjenjive za rad u poslovnom okruženju u cijelom svijetu.

Nadalje, sve aplikacije koje sudjeluju u natječaju moraju se pridržavati pravila koja možete pronaći na “Terms and Conditions” na adresi . Sve aplikacije koje sudjeluju u natječaju bit će analizirane i odobrene jedino ako su u skladu s gore navedenim pravilima. Natjecateljske aplikacije će biti odbijene ukoliko ne ispunjavaju zahtjeve navedene u “Terms and Conditions”.

Zid poslovnog uspjeha natječaj

5. Koje su nagrade predviđene za pobjedničke aplikacije i njihove developere (ISV)?

Najbolja nacionalna aplikacija dobit će status nacionalnog Cloud Partnera i doseg do svih 200.000 malih i srednjih poduzetnika – korisnika Hrvatskog Telekoma, te osvojiti marketinšku kampanju od čak 30.000 eura (230.000 kuna).

Najbolja međunarodna aplikacija dobit će status Cloud Partnera Hrvatskog Telekoma u svih šest zemalja i doseg do čak 1,3 milijuna poduzetnika. Isto tako, osvojit će put za posjet T-Labu u Berlinu, uz pregled inovacija i moguću suradnju.

Najbolji startup može osvojiti investiciju od čak 80.000 eura koji koju osigurava hub:raum iz Krakowa, kao i poziv na “Dugu noć startupova” (Long Night of Startups), događaj u Berlinu u organizaciji T-Labsa.

6. Što mogu osvojiti glasači (SMB)?

Glasanje i podrška pojedinih natjecateljskih aplikacija će se posebno nagraditi. Svi glasači koji budu glasali za željenu natjecateljsku aplikaciju mogu osvojiti marketinšku kampanju za svoju kompaniju u iznosu od 10.000 eura.

7. Zašto trebate glasati za određenu aplikaciju?

Natječaj “Zid poslovnog uspjeha” () bi trebao pružiti novu platformu inovativnim developerima koji će predstavljati svoje nove aplikacije, a koje mogu pomoći malim i srednjim poduzetnicima u njihovim poslovanju. Svi oni koji budu glasali za natjecateljske aplikacije mogu osvojiti marketinške kampanje za svoje tvrtke u iznosu od 10.000 eura. Nadalje, kao glasači možete utjecati i na procese donošenja odluka koji bi trebali pomoći malim i srednjim poduzetnicima, ali i prezentirati svoje inovativne poslovne ideje na . Isto tako, možete saznati i kako razmišljaju druge tvrtke, koji su njihovi interesi i koje su im se nove aplikacije svidjele.

8. Tko odlučuje o pobjedničkim aplikacijama?

Poseban stručni žiri će odlučivati o 10 nacionalnih aplikacija s najviše glasova, a koje će ući  u završni dio natječaja. Te će se aplikacije dodatno testirati kako bi se ocijenila njihova kvaliteta i stupanj sigurnosti.

Stručni žiri će odlučivati i o najboljoj međunarodnoj aplikaciji, kao i o najboljem startupu. Za detalje posjetite odnosno na , na kojoj ćete pronaći sve potrebne podatke.

Zid poslovnog uspjeha natječaj

9. Zašto je Hrvatski Telekom organizirao ovaj natječaj?

Hrvatski Telekom ovim natječajem želi započeti kvalitetniju komunikaciju s malim i srednjim poduzetnicima i naučiti kako poduzetnici razmišljaju, te kako im može pomoći u njihovim svakodnevnim poslovnim potrebama. Kroz ovu interakciju Hrvatski Telekom namjerava ponuditi najbolje poslovne aplikacije za male i srednje poduzetnike, a koje im mogu pomoći u poslovanju. Nadalje, Hrvatski Telekom omogućuje nezavisnim proizvođačima softvera (Independent software vendor, ISV) prezentaciju njihovih softverskih rješenja u okviru natječaja “Zid poslovnog uspjeha”. Hrvatski Telekom će promovirati najbolje aplikacije i njihove autore, koji će ujedno postati i njihovi Cloud Partneri.

10. Što je Business Market Place ()?

Business Marketplace je platforma Hrvatskog Telekoma koja omogućuje malim i srednjim poduzetnicima korištenje web orijentiranih poslovnih aplikacija. Ako tražite kvalitetne aplikacije za svoje poslovanje s visokim stupnjem sigurnosti, u tome vam može pomoći Hrvatski Telekom. Na usluzi su vam od konzultacijskih usluga preko korisničke podrške pa sve do plaćanja, tako da jednostavno možete odabrati, testirati, naručiti i koristiti aplikacije koje želite. Po tome je Hrvatski Telekom jedinstveni partner u povezivanju inovativnih nezavisnih proizvođača softverskih rješenja i malih i srednjih poduzetnika, a koji na taj način mogu podijeliti zajednički poslovni uspjeh.

11. Kada prijavim svoju aplikaciju za natječaj, znači li to da je Hrvatski Telekom postao vlasnik aplikacije ili i dalje zadržavam autorska prava na svoju aplikaciju?

Developeri aplikacija samo trebaju prezentirati svoje aplikacije na natječaju (u formi predavanja, slika i videa o mogućnostima aplikacije, kako ona može pomoći u poslovanju, te prezentirati sve dodatne materijale za koje misle da su potrebni). Samim tim ne trebaju priložiti cijelu aplikaciju na pripadajućoj platformi. Predstavljeni podaci bit će korišteni isključivo za potrebe natječaja, što je detaljno objašnjeno u “Terms and Conditions” na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.