Napredne tehnologije koje još nisu dostupne, srećom bit će uskoro

Fotografija članka: Napredne tehnologije koje još nisu dostupne, srećom bit će uskoro

Dok ovo čitate, deseci i stotine tisuća malih inovativnih startup kompanija razvijaju nova tehnološka rješenja koja mogu u potpunosti promijeniti naš svakodnevni život.

Oglas

Neke od najpoznatijih platformi za razvoj novih projekata, kao i njihovo financiranje su poznati ili . Ako imate neku dobru ideju, odnosno projekt koji bi se mogao financirati, svakako se prijavite. No, ovo je priča o nekim projektima koji će uskoro zaživjeti, a mogli bi vam dobro doći u životu. Ili su potpuno beskorisni… procijenite sami…

LiquidOff – neotrovni hidrofobni sprej

Ovo je odlična ideja i vjerujemo kako bi svakome dobro došla. U teoriji, hidrofobnost označava nešto što odbija vodu. Ovaj bi sprej nanošenjem tankog sloja nevidljive tekućine trebao u potpunosti odbijati vodu i to na molekularnom nivou. Samim tim ne bi dolazilo do oštećenja ili korozije, ovisno gdje nanesete ovaj hidrofobni sloj.

U praksi ovakvi sprejevi do sada nisu pokazivali željeni efekt (primjerice NeverWet). LiquidOff bi trebao odlično zaštititi kako elektroniku tako i tkanine. Isto tako, sadrži i antimikrobne agense tako da vas istovremeno štiti od bakterija i gljivica. Tvorci tvrde kako LiquidOff nema nikakve štete za ljudsko zdravlje. Recimo, ne bi bilo loše ovim poprskati tipkovnicu ili miša, upravljač automobila, možda WC školjku… :)

Napredne tehnologije koje još nisu dostupne, srećom bit će uskoro

Hexo+ – leteći robot koji automatski prati željeni objekt

Nema tu neke velike filozofije. Praćenje objekata iz zraka, i to automatski. Da, ovdje ne treba osoba upravljati Hexo+ uređajem, pa čak niti daljinski, sve će obaviti umjesto vas. Ovo je odličan dodatak akcijskim kamerama koje su već odavno dokazale svoju popularnost, a s ovakvim letećim “dronovima” sve podišete na potpuno novi nivo. Radi s GoPro kamerama.

Napredne tehnologije koje još nisu dostupne, srećom bit će uskoro

Sentri – inteligentni kućni automatski hub

Svi dosadašnji kućni hubovi, odnosno sustavi inteligentnih kuća bili su uglavnom – ružni. Funkcionalni da, ali ružni. Zahvaljujući ovom projektu stvari se mijenjaju na bolje. Sentri izgleda zaista dobro, što možete vidjeti i na slici niže. Izgleda moderno, oku ugodno, dizajnerski nalikuje na Apple uređaje. U sebi sadrži pregršt senzora koji prate puno toga – ima mikrofon, zvučnik, detektor pokreta, termometar, prati vlagu i kvalitetu zraka, a tu su i senzori za svjetlo, akcelerometar pa čak i HD kamera s “noćnim pogledom”.

Do sada su napravljena mnoga slična rješenja (Piper, Canary, Birdi,…) no niti jedno nije bilo niti blizu onoga što bismo u stvari željeli imati u svom domu. ima više senzora nego bilo koji uređaj do sada… i izgleda odlično!

Napredne tehnologije koje još nisu dostupne, srećom bit će uskoro

Steak Locker – frižider za “suho” održavanje mesa

Kuhari tvrde ako nikada niste probali meso koje je čuvano na “suhi” način, svakako biste to trebali. Naime, ovo je nemoguće opisati riječima, ali reći ćemo kako je jedna ekipa osmislila “fižider” ili bolje rečeno spremnik za pametnije čuvanje mesa. Ako primjerice goveđi ili svinjski odrezak čuvate u Steak Lockeru, u strogo kontroliranim uvjetima, određeno vrijeme i eventualno neke dodatne sastojke meso bi trebalo imati izvanredan okus, kažu i bolji nego svježe meso.

I sami znate kako se nakon tjedan ili dva enzimi u mesu počnu mijenjati, a meso počne gubiti na kvaliteti i propadati. Naravno, meso nije pokvareno, ali će izgubiti onaj svoj okus, bit će nekako blaži umjesto da je okus pu i intenzivan. Steak Locker upravo omogućuje da se “starenje” mesa zaustavi. Kakvo je stanje mesa u Steak Lockeru možete vidjeti i preko svog smartfona ili tableta, zahvaljujući senzorima koji sve prate i šalju vam rezultate.

Napredne tehnologije koje još nisu dostupne, srećom bit će uskoro

AirDog – još jedan leteći robot koji automatski prati i snima

Na Kickstarteru se nalazi još jedan projekt koji je vrlo zanimljiv, a koji može iz zraka pratiti određeni objekt, također automatski bez potrebe daljinskog navođenja (slično kao Hexo+). I ovaj “dron” može primiti GoPro kameru i pratiti vas automatski i snimati. Od Hexo+ se razlikuje po tome što ima četiri a ne šest propelera. Osim što može pratiti vaš smartfon, može pratiti i posebne narukvice, a ima i širu paletu načina snimanja. Sve u svemu, još jedan zanimljiv model koji bi valjalo probati… :)

Napredne tehnologije koje još nisu dostupne, srećom bit će uskoro

I, kako vam se sviđaju ove nove tehnologije? :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.