Nakon Google Pixel premijere, koja je sudbina Nexus uređaja?

Fotografija članka: Nakon Google Pixel premijere, koja je sudbina Nexus uređaja?

Nakon jučerašnje premijere novih uređaja i drugih rješenja koje je predstavio Google, na upit što će se dogoditi sa Nexus smartfonima u Google odgovaraju – nemamo planova. Znači li to njihovo umirovljenje?

Oglas

Google Pixel je ono što je novo, svježe i što će se razvijati, dok Nexus uređaji pripadaju prošlosti i Google za njih nema nikakve planove, kako su i rekli nakon jučerašnjeg , vjerojatno najeuropskijeg grada u Americi.

Ono što smo saznali o jučerašnjim uređajima je kako će im se cijena kretati od 649$ na više, no donose pregršt noviteta. Primjerice Google Pixel je prvi uređaj koji će imati integriran Google Assistant. A što je s Nexus serijom? Sjećamo se i kako su oni bili osjetno jeftiniji uređaji, od 380$ do 500$. Pitanje je – je li Nexus serija mrtva?

Ono što je Google potvrdio je kako će postojeći Nexus uređaji dobiti “developer preview” nadogradnju, dok je najnovija Android 7.1 Nougat inačica operativnog sustava rezervirana za nove Google Pixel uređaje.

Dakle, zaključak je jasan – Nexusi kao vrlo isplativi uređaji koji daju puno za manje novca nestaju, a Google Pixel spadaju u visoku klasu, pa samim tim im je i cijena osjetno veća, od 650$ do 770$, informacija je Google Hardware odjela.

Ono što je također zanimljivo je kako će kompanija svojim novim inačicama i nadogradnjama podržavati mnoge druge proizvođače pametnih telefona, a koje ćete moći kupiti i za dvostruko manje novca. Ali to neće biti Pixeli… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.