Najsnažnija DVD videokamera na svijetu

Racunalo.com foto

“Još će brojniji korisnici sada osjetiti plodove našeg rada na razvoju novih tehnologija na polju visoke razlučivosti”, izjavio je Mogens Jensen, direktor Canonova odjela Consumer Imaging Europe. “Nasljeđujući dobre osobine naših kamera visoke razlučivosti, prva 5-megapikselna DVD videokamera na svijetu potvrđuje naš vodeći položaj na tržištu videokamera.”
Nova DVD videokamera DC50 donosi:
 CCD videosenzor razlučivosti 5,39 megapiksela s RGB filtrom osnovnih boja, s mogućnošću snimanja izravno na DVD (-R/-RW/-R DL)
 objektiv sa snažnim 10x optičkim zoomom i naprednom optičkom stabilizacijom slike velikog raspona
 procesor DIGIC DV II za obradu videosignala, koji omogućuje vrhunsku kvalitetu videozapisa i napredne funkcije pri fotografiranju
 duže vrijeme snimanja, s podrškom za dvoslojne DVD medije i niskom potrošnjom energije
 jednostavno upravljanje jednom rukom te novu funkciju brzog uključivanja (Quick Start)


5,39-megapikselni CCD
DC50 je prva 5-megapikselna DVD videokamera na svijetu. Uz pomoć CCD videosenzora od 5,39 megapiksela videozapis izuzetnih detalja bilježi se izravno na DVD. RGB filtar za osnovne boje daje reproduciranim bojama nevjerojatnu jasnoću i živost.
Videokamera je optimizirana za snimanje u pravom širokom formatu, a njezin CCD videosenzor snima sliku u formatu 16:9. LCD zaslon dimenzija 2,7 inča i 0,27-inčno elektroničko tražilo (EFV) u boji omogućuju kontrolu za vrijeme snimanja te reprodukciju na odgovarajućem zaslonu širokog formata.


Objektiv s optičkim zoomom povećanja 10x s optičkom stabilizacijom slike velikog raspona
Canon je već 70 godina vodeća tvrtka u inovacijama na području optike. Videokamera DC50 ima snažan objektiv s optičkim zoomom 10x, u koju je ugrađen gradacijski ND filtar i optička stabilizacija slike velikog raspona, mogućnost koja je predstavljena prvi put na modelu HV10.
Optička stabilizacija slike velikog raspona napredni je sustav stabilizacije razvijen izvorno za drugu generaciju Canonovih HD kamera. On otkriva vibracije niskih i visokih frekvencija, npr. spore pokrete tijela povezane s disanjem. Zbog toga je puno učinkovitiji u kompenziranju podrhtavanja videokamere. Sustav je također vrlo učinkovit pri fotografiranju.Videoprocesor DIGIC DV II i digitalna fotografija
5,39-megapikselni CCD videosenzor daje visokokvalitetne digitalne fotografije, koje se spremaju na memorijsku karticu MiniSD ili novu memorijsku karticu velikog kapaciteta (MiniSDHC).
Procesor DIGIC DV II obrađuje veliku količinu podataka primljenu od 5,39- megapikselnog CCD videosenzora. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji smanjenja šuma, slika je jasnija i oštrija. Videozapisi i digitalne fotografije također su izuzetno živih i blistavih boja. Pomoću odvojene obrade signala moguće je snimiti odličnu fotografiju pri snimanju videozapisa jer nema potrebe za promjenom načina snimanja ni prekidom snimanja videozapisa. Kamera je kompatibilna s PictBridge pisačima za izravan ispis fotografija.


Snimajte dulje
Kompatibilnost s dvoslojnim medijima (DVD-R DL) nudi veći kapacitet zapisa – do 108 minuta na jedan disk – a kamera ima i baterije produženog trajanja. Korisnici mogu snimati dulje vrijeme.
Dostupan je i dodatni paket baterija velikog kapaciteta (BP-214).


Brzo uključivanje (Quick Start)
Napredni zaobljeni dizajn videokamere DC50 omogućuje elegantno i ugodno snimanje. Uz sustav izbornika jednostavan za uporabu, u DC50 je ugrađena i Canonova inovacija brzog uključivanja.
Većini kamera nakon uključivanja treba nekoliko sekundi dok postanu spremne za snimanje. Uz značajku brzog uključivanja DC50 može ući u način rada za snimanje gotovo trenutačno. Jednim pritiskom na tipku za brzo uključivanje videokamera se prebacuje u stanje pripravnosti, kojim se štedi energija. Još jednim pritiskom na istu tipku kamera je nakon otprilike jedne sekunde spremna za snimanje.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.