Najbolja europska inovatorica Michela Magaš oduševila na Brave New Worldu

Fotografija članka: Najbolja europska inovatorica Michela Magaš oduševila na Brave New Worldu

Hack, Make & Play konferencijom obilježen je vrhunac Brave New World festivala kreativnih tehnologija koji se od 2. do 7. svibnja održava u zagrebačkom HUB385 centru inovacija.

Oglas

Konferenciju je, pred prepunom dvoranom, otvorio američki futurist i međunarodni savjetnik za tehnološki razvoj Gary Whitehill, svojim pronicljivom predavanjem o budućnosti razvoja gradova po mjeri čovjeka.

A da je budućnost već stigla i u kojem se smjeru budućnost razvija, na najbolji je način pokazala zvijezda festivala, hrvatska inovatorica europskog i svjetskog glasa, Michela Magaš.

Dobitnica EU nagrade za inovatoricu godine na primjeru vlastitih projekata publici je približila golemi potencijal kreativnih tehnologija, stavivši u središte pozornosti potrebu za kolaboracijom i razmjenom različitih znanja.

Za mlade i kreativne individualce nije dovoljno imati samo ideju, ona čini svega jedan posto uspjeha. Ostalih 99 posto leži u napornom radu i potrebi za povezivanjem. Stoga je potrebno plasirati svoje ideje i prikazati ih svijetu bez straha da će ih netko ukrasti. Kako vidim, to je upravo ono što se i događa ovdje u HUB-u 385, ta kultura kolaboracija, koja me ispunjava optimizmom.
– Michela Magaš, hrvatska inovatorica

Konferencijski dio festivala nastavila je uzbudljiva panel rasprava na kojoj su svoja iskustva o pokretanju vlastitih poslovnih pothvata te odnosu kreativnosti i tehnologije približili sugovornici: Ivan Mrvoš, Albert Gajšak, Vuk Ćosić i Deborah Hustić, pod moderatorskom palicom Ede Plovanića.

Dan prepun tehnoloških uzbuđenja obilježile su brojne besplatne radionice za djecu i odrasle, kao i atraktivne kvalifikacije za finalne vožnje utrke dronova. Oduševljeni posjetitelji uživali su u zanimljivom sajmu IoT inovacija na kojima su inovatori predstavili raznorazne interaktivne eksponate.

Festival je završen finalnom utrkom dronova Zagreb Open, te izborom za NAJ robota Hrvatske, tehnološkim radionicama i posebnim igraonicama.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.