NAJAVLJUJEMO: OptoTech&Tech—FiberWeek 2010 u Splitu

Fotografija članka: NAJAVLJUJEMO:  OptoTech&Tech—FiberWeek 2010 u Splitu

Tema međunarodnog skupa je svjetlovodna tehnika i njena primjena koja se u našoj zemlji uglavnom koristi kao telekomunikacijsko sredstvo, vani doživljava svoj dodatni angažman kao izuzetan i specifičan medij na području industrije, kao daljinski sensor, a time i kao nadzor, mjerenjem pojedinih veličina koji u konačnici može igrati ulogu nervnog sustava u industriji, privredi, odnosno u svim porama sustava. Posebnu primjenu ima u energetici, naftnoj industriji, građevinarstvu, prometu, medicini, automobilskoj industriji, meteorologiji, oceanografiji, pomorstvu, rasvjeti itd.

Posebno treba istaknuti primjenu u distribucijskoj mjernoj tehnici ili kako se na zapadu naziva „fiber optic distribution sensing” (FODS). Od samih početaka organiziranja ovog skupa na njemu je u više navrata sudjelovao, a i dalje izuzetno aktivno surađuje pionir ovih tehnika prof. Alan Rogers, Surrey University, UK, koji je dao nebrojeno patenata i realiziranih rješenja.

Do sada je oko 100 (točnije 105) institucija i tvrtki manje ili više puta prisustvovalo ovom skupu kao predavači, prezenteri ili promatrači. Kao interesantnu činjenicu ističemo da je tijekom proteklih 7 godina skupu nazočilo oko 800 osoba, od toga oko 20% do 40% stranaca iz kompanija i instituta koji koriste ovu tehnologiju i bave se razvojem. Ne treba se pitati jesu li ove činjenice značajne i sa aspekta turizma.

Prisustvovanje ovom skupu znači stupanje u novo područje znanosti. Imamo li potrebno fundamentalno znanje iz područja svjetlovonog senzoriranja za prijam ove tehnologije i tehnike? Neki pokušaji su započeti, ali postavlja se pitanje koliko se temelje na spoznajama o čemu se radi i kako dalje.

Je li nam potrebno i dalje uvoziti ono što možemo sami projektirati, izvesti i održavati pa možda i izvoziti. Dođite, vidite, pitajte i u suradnji postignite ono što je moguće.

Skup traje 3 dana, a održava se u Le Meridien hotel Lav u Splitu od 28. do 30. travnja. Ostali detalji i informacije na

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.