NAJAVA: Konferencija „Korporativno restrukturiranje“

Fotografija članka: NAJAVA: Konferencija „Korporativno restrukturiranje“

Proces provođenja restrukturiranja postavlja bitne izazove pred kompaniju i sve uključene interesne skupine, a pod pritiskom globalizacije i stalnih novih izazova u okruženju, čak i prije aktualne krize, restrukturiranje je postala stalna i nužna aktivnost kompanija.

Tvrtke širom svijeta okrenule su se restrukturiranju iz tri razloga:
•    kako bi poboljšale financijske rezultate (povećanje profitabilnosti i troškovne efikasnosti), koji su pod pritiskom krize ugrozili poslovanje ili ga čak doveli tvrtku do ruba stečaja,
•    kako bi primijenile novu korporativnu strategiju ili iskoristile novu poslovnu priliku, vrlo često vođene izdvajanjem dijelova poslovanja ili pripajanjem drugih kompanija,
•    kako bi ispravile značajnu pogrešku u tržišnoj vrijednosti kompanije što je čest slučaj u velikim i diverzificianim kompanijama, gdje analitičari i investitori imaju problema s razumijevanjem razloga slabog poslovanja.

Hrvatska praksa i iskustva u pogledu restrukturiranja su raznolika, kako u pogledu uzroka, tako i u pogledu rješenja. Podaci ugledne konzultantske tvrtke Roland Berger pokazuju da su hrvatske tvrtke u znatnom zaostatku za zapadnoeuropskim tvrtkama u području restrukturiranja. Primjerice, većina je zapadnoeuropskih tvrtki započelo s restrukturiranjem u roku od godine dana nakon što su prepoznale znakove krize dok je samo 20% hrvatskih tvrtki reagiralo u istom razdoblju, a čak je 50% hrvatskih tvrtki čekalo dvije godine prije nego su poduzele bilo kakve korake u pogledu restrukturiranja. I dok restrukturiranja traju u prosjeku dulje od 18 mjeseci u Zapadnoj Europi, većina hrvatskih tvrtki posvećuje manje vremena ovom bitnom zadatku što dovodi do pitanja učinkovitosti provedbe restrukturiranja unutar tvrtke.

Sudionicima će se putem brojnih panel diskusija, predavanja te primjerima dobrih praksi omogućiti kvalitetan pregled svih mogućnosti koje pruža područje restrukturiranja, a glavne tematske cjeline Konferencije su:
•    restrukturiranje javnih i državnih poduzeća (predstavit će se restrukturiranje Hrvatske Pošte),
•    krizno restrukturiranje (predstavit će se krizno restrukturiranje Adriatica.net-a),
•    restrukturiranje nakon preuzimanja (sudionike očekuje predstavljanje restrukturiranja Belja nakon preuzimanja od strane Agrokora),
•    regionalna iskustva u restrukturiranju (kratki pregled regionalnih iskustava).

Detaljan program Konferencije pogledajte na web stranicama .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.