Nadmoć virtualnog proizvoda

Racunalo.com foto

Do nedavno smo teoretizirali o virtualnom svijetu Interneta, a sad nam je jasno da su i novine i TV i DVD i foto-mobiteli i sve “na daljinu” samo različiti vidovi virtualnog. Pročitate li članak u novinama ili na ekranu, razlike nema. U oba slučaja stvarnost se realizira tek u vašoj mašti.
To dalje znači da je svaka informacija virtualna, jer je hrana našoj mašti. Virtualni svijet, to je naša mašta.
Proizvodi u virtualnom svijetu su u stanju promijeniti se u trenu. Forumi, blogovi, chatovi, ankete će trenutno regirati i promijeniti svako mnijenje u trenu. Proizvodi tradicionalnog miljea još uvijek to ne mogu.
Javnost je uvijek bila osjetljiva na trojost administracije. Razvojem ICT industrije prestaju razlozi za trojost ičijih proizvoda. Replay je ukinuo institucije “nisam vidio” i “nisam znao”.
Svega nekoliko tisuća domaćih URLova web siteova, od čega većina godinu dana ne ažurirana. Šteta. Znam da web site košta, ali čekanje virtualnog tržišta bez ulaganja u to tržište znači slabljenje. U tom otezanju ulaska u novo može se samo dogoditi da i ne uđemo u to novo kad ono naraste i postane zlatno.
Upravo smo vidjeli koliko ulaganja treba za zlato, pa opet nam može uteći u samo jednom trenu! čemu se onda nadati ako ne ulažemo.


Ivica Kartelo
Prvi online učitelj u Hrvatskoj

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.