Nacionalno studentsko startup natjecanje – 4 tima odnijela nagrade

Fotografija članka: Nacionalno studentsko startup natjecanje – 4 tima odnijela nagrade

Od 16 startupa na završnici Nacionalnog studentskog startup natjecanja, četiri odnijela nagrade – SmartFood, Canelio, Mellon i Lucky4You.

Oglas

Projekt za poticanje poduzetničke kulture te pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju, započet je 20. srpnja 2015. godine i namijenjen studentima do 29. godine koji pohađaju visokoškolske obrazovne ustanove u četiri najveća grada: Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu.

Cilj je poticanje inovativnog poduzetništva među studentskom populacijom tehničkih (ICT) i ekonomskih smjerova, te promicanje potrebe cjeloživotnog učenja kroz nacionalno studentsko startup natjecanje.

Od 16 timova koji su stigli do finala, po petero ih je bilo iz Zagreba i Rijeke, četiri tima iz Splita te dva iz Osijeka.

Prvu nagradu (15,000 kn) osvojio je tim SmartFood koji je osmislio liniju probiotičkih proizvoda koji sadrže genetski modificirane bakterije iz mliječnih proizvoda. Smartfood kao hrana budućnosti osim nutritivne dodaje prehrambenim artiklima i druge, dosad nezamislive uloge – konkretno, moći će otkriti prve znakove pojave raka i drugih smrtonosnih bolesti već u samim počecima.

Drugu nagradu (3 smartphone uređaja) osvojio je tim Canelio koji je osmislio pametni uređaj za trening pasa i priležeću mobilnu aplikaciju. Canelio će omogućiti treniranje pasa i edukaciju dostupnu svima, bilo gdje i bilo kada.

Treću nagradu (direktan ulazak u ZIP inkubator) osvojio je tim Mellon koji je osmislio online platformu za učenje online video igara poput League of Legends, Dota, Counter Strike Go i sličnih. Korisnici se mogu pretplatiti na besplatne tečajeve profesionalnih igrača ili platiti privatnog mentora za personalizirano učenje.

Posebnu nagradu za najbolji projekt u turizmu (3,000 kn) osvojio je tim Lucky4You koji je osmislio mobilni interpretacijski centar koji se napaja putem solarne energije što mu omogućuje potpunu neovisnost. Fokus je stavljen na informiranje o sadržaju okolnih odručja putem displaya koji se nalaze na stanici. Korisnici stanice bi u par klikova mogli saznati što bi trebali posjetiti, gdje mogu ručati, gdje iznajmiti auto i slično, ali i kako doći do tih mjesta.

Novčane nagrade osigurali su Five, Infinum, Kompare, Osijek Software City,  Perpetuum mobile i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije.

Projekt je sufinanciran iz Europske unije, Europskog socijalnog fonda 2007.-2013., a pokrenut je od strane partnera koji imaju respektabilno iskustvo u organizaciji i provedbi startup natjecanja velikog regionalnog i nacionalnog značaja: Poduzetnički inkubator ZIP d.o.o, STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, Sveučilište u Splitu – Ured za transfer tehnologije, te Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.