Na European Big Data Hackathonu pobijedio hrvatski tim – čestitamo!

Fotografija članka: Na European Big Data Hackathonu pobijedio hrvatski tim – čestitamo!

Tim podatkovnih znanstvenika odabran javnim pozivom Državnog zavoda za statistiku osvojio je prvo mjesto na prvom Europskom Big Data Hackathonu organiziranom u Bruxellesu od strane Europske komisije i Eurostata.

Oglas

U konkurenciji 22 nacionalna tima, hrvatski predstavnici oduševili su oba ocjenjivačka tima, statistički i tehnološki, podatkovnim proizvodom “EU Jobs & Skills Explorer” koji je predstavljen u obliku internet aplikacije smještene u cloudu. Ako redovito pratite naš portal, sjećate se kako smo ovaj sjajni tim još krajem prošle godine.

Razvijena internet aplikacija pruža uvid u karakteristike tržišta rada, odnosno prikazuje regionalni raskorak u trenutnim vještinama osoba u potrazi za zaposlenjem i potrebama pojedinih radnih mjesta širom EU, osigurava smjernice razvoja vještina posloprimcima, ali i prikazuje projekcije budućih potreba za vještinama u europskim regijama. Navedeno rješenje bazira se na upotrebi ogromne količine podataka iz različitih statističkih istraživanja i javno dostupnih izvora te ih prikazuje i vizualizira uz mogućnost interakcije od strane korisnika. Sustav je razvijen u dva dana neprekidnog rada korištenjem najmodernijih analitičkih i vizualizacijskih softverskih alata.

Aplikativno rješenje kojim je hrvatski tim pobijedio na ovom važnom natjecanju pruža inovativan uvid u jedan od ključnih izazova Europske unije, a primjena tehnologije kojom su hrvatski predstavnici osvojili prvo mjesto uvelike predstavlja sam vrhunac današnje podatkovne znanosti.

Što drugo reći nego – iskrene čestitke hrvatskom pobjedničkom timu!

Na linku niže možete pronaći i video cijelog European Big Data Hackathona – ako ne želite gledati sve premotajte na 5 sati i 30 minuta kada kreću glavna proglašenja.
– 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.