Na Danu mobilnih tehnologija predstavljena globalno vodeća rješenja za mobilno poslovanje

Fotografija članka: Na Danu mobilnih tehnologija predstavljena globalno vodeća rješenja za mobilno poslovanje

Dan mobilnih tehnologija 2008 (Mobility Day) okupio je dvjestotinjak donosioca odluka i IT profesionalca koji su imali prilike sudjelovati na 20 predavanja o poslovnoj vrijednostI korištenja mobilnih tehnologija u svakodnevnom životu i poslovanju. U organizaciji tvrtki Citus i Mobendo, konferencija se etablirala kao najveće okupljanje svoje vrste u regiji Središnje i istočne Europe, a koje istodobno pokriva i poslovni i tehnološki okvir ove teme. Tvrtka Citus je na konferenciji predstavila Protect@Work mobilno rješenje uvedeno u Hrvatskim šumama. Riječ je o jedinstvenom sustavu koji će u studenom biti predstavljeno na najvećoj Microsoftovoj konferenciji u Europi kao jedno od malobrojnih rješenja svoje vrste u svijetu.

U uvodnom govoru konferencije, direktorica Microsofta Hrvatska, Venesa Schütz, istaknula je kako su mobilne tehnologije danas sastavni dio poslovne infrastrukture. „Microsoftu je želja osigurati platformu koja će omogućiti brz i jednostavan pristup potrebnim informacija. U bilo koje vrijeme, s bilo kojeg mjesta,“ izjavila je Schütz.

Konferencija je nastavljena okruglim stolom na temu mobilnih rješenja kao alata konkurentnosti poslovanja te mobilnosti radne snage. Krešimir Madunović, direktor Sektora za upravljanje prodajom poslovnim korisnicima u tvrtki T-Mobile, u raspravi je istaknuo kako je nužno vodstvima tvrtki još bolje objasniti mogućnosti tehnologija, kako bi ona znala donijeti bolju odluku o ulaganjima. Nikica Mikulandra, direktor razvoja tvrtke Končar INEM, nadovezao se s tvrdnjom kako o tehnologijama treba obrazovati i ostale zaposlenike – „Oni koji u tvrtkama donose odluke o primjeni tehnologija moraju bolje pripremiti i druge djelatnike za njihovo korištenje.“

Davor Majetić, predsjednik udruge YES, istaknuo je kako korištenje mobilnih rješenja mora biti rezultat poslovnih potreba i strategija tvrtke. „Menadžeri bi trebali prepoznati konkurentnost koje tehnologije pružaju u poslovanju, dok bi informatičari trebali znati prepoznati odgovarajuća rješenja,“ izjavio je Majetić. Direktor informatike u Hrvatskih šuma, Ivica Nikolić, pojasnio je konkretne poslovne prednosti koje je uvođenje mobilnih rješenja donijelo njegovoj tvrtki, dok je Tomislav Bronzin, suorganizator konferencije i direktor tvrtke Citus, istaknuo razumijevanje tehnologija kao ključ uspjeha. „Mislim da je za bolje usvajanje tehnologija upravama tvrtki potrebno pojasniti na koji način one ostvaruju uštede u poslovanju,“ zaključio je Bronzin.

Predstavnici tvrtke Citus na konferenciji su predstavili Protect@Work rješenje uvedeno u tvrtki Hrvatske šume. Ovo napredno informatičko rješenje omogućava planiranje, zaduženje, evidenciju i alarmiranje, te izvještavanje i arhiviranje podataka o osobnim zaštitnim sredstvima radnika i zaštitnoj opremi. Izravan rezultat uvođenja sustava je manji broj ozljeda na radu, a samim time i manje bolovanja i odšteta te veća produktivnost radnika. Tvrtka će sustav u studenom predstaviti na najvećoj Microsoftovoj konferenciji u Europi, Tech Ed, kao jedno od malobrojnih rješenja na Unified Communication platformi.

Sudionici su u poslovnom dijelu konferencije (Business Track) imali prilike čuti predavanja o trendovima u mobilnim rješenjima, primjere iz prakse, usporedbu Windows Mobile i Blackberry rješenja, kao i niz studija slučaja primjene mobilnosti u svakodnevnom poslovanju. Dio konferencije za razvojne inženjere (Development Track) obuhvatio je teme poput najbolje prakse u primjeni Mobile Connected Systems ili razvoja aplikacija temeljenih na Silverlight for Mobile Devices tehnologiji. Dio konferencije pod nazivom IT Pro Track sačinjavala su predavanja o Unified Communication sustavu i mobilnim rješenjima, novim aplikacijama i sustavima za Windows Mobile 6.1 platformu, kao i o sigurnosnoj infrastrukturi Windows Mobile Sustava.

Više o konferenciji i njenom sadržaju pogledajte na web adresi .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.