M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ – novi zoom objektiv za PEN generaciju

Fotografija članka: M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ – novi zoom objektiv za PEN generaciju

Na ovaj način je lako snimiti odlične video snimke. Ako dodamo promjenjivu brzinu zoomiranja i munjevito brz autofokus onda je to savršen zoom objektiv za snimanje filmova i portreta. Savršen je i za snimanje makro fotografija i širokokutnih snimaka. Uz maksimalno vidno polje od 84°, žarišnu duljinu od 24-100mm* i opciju ručnog izoštravanja, ovaj iznimni objektiv pruža vlasnicima PEN fotoaparata gotovo sve. PEN linija sada ima standardni zoom objektiv koji je jednako svestran i kvalitetan kao i oni. U prodaju dolazi krajem siječnja 2012 po preporučenoj MPC od 2.999,00 kn.

Uglađeniji i tiši
M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ  postavlja novi standard zoom objektiva za snimanje video zapisa. Elektromagnetski zoom mehanizam osigurava glatko i tiho zoomiranje. Na ovaj način eliminira se potresanje fotoaparata kada zoomirate rukom i poništava buka koju stvara motor u pozadini što može uništiti sam film. Motor možete podesiti da zoomira jednom od tri moguće brzine. „Spora“ postavka daje vam vremena da se koncentrirate na kadriranje, a s „brzom“ nećete propustiti niti jednu situaciju.

Brže i bliže
Novi objektiv pruža standardno 4.2x povećanje i izuzetno je brz. Elektromagnetski motor je zaslužan za brzo reagiranje, a u kombinaciji s Olympusovom MSC (Movie and Still Compatible) tehnologijom zagarantirano je brzo i gotovo nečujno automatsko izoštravanje. Kako bi ovaj objektiv bio još bolji, Olympus je unaprijedio MSC linearnim motorom koji koristi elektromagnetski pogon kako bi fokusiranje bilo još brže i tiše, a u konačnici i bolje za snimanje video zapisa.  

Automatski i ručno
Kao i ostali Olympusovi PEN objektivi, M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ daje superiornu kvalitetu slike zahvaljujući višeslojnom premazu na svim lećama i dvije asferične leće koji ispravljaju uobičajeno izobličenje slike vezana uz zoom objektive. Renomirana Olympusova kvaliteta posebno je vidljiva kada se koristi Makro način snimanja koji nudi povećanje od 0.72x na udaljenosti od 20 do 50cm. Manje je poznat novi gumb L-Fn (prvi put se pojavio na PEN objektivu), koji sprečava slučajno bježanje fokusa na krivi subjekt. Ako se nešto nenadano stvori između objektiva i željenog subjekta snimanja, jednostavno pritisnete ovaj gumb kako biste privremeno prekinuli autofokus dok ne nestane. Za ljubitelje ručnih postavki prilikom snimanja, ovaj objektiv nudi još jednu rijetku poslasticu, a to je mogućnost potpunog isključivanja autofokusa i prelazak na ručno izoštravanje putem zoom prstena.

Micro Four Thirds standard znači da su  PEN fotoaparati kompaktni i jednostavni za nošenje. To vlasnicima omogućava snimanje u raznim uvjetima i na raznim mjestima stoga je dobro znati da je ovaj objektiv opremljen vrhunskim mehanizmom koji ga štiti od prašine i zapljuskivanja. Ovaj mehanizam je prvenstveno bio stvoren za vrhunske objektive ZUIKO DIGITAL Top Pro Serije, ali sada postoji zoom objektiv i za PEN koji je dovoljno otporan da vas može pratiti gdje god da pođete.

M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ će se prodavati posebno i kao dio kit pakiranja s jednim od tri nova PEN fotoaparata: PEN Lite (E-PL3), PEN Mini (E-PM3) i PEN E-P3. Dostupni su i odgovarajući zaštitni filtar, torbica za objektiv i poklopac.

Detaljan popis karakteristika potražite na .

M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ - novi zoom objektiv za PEN generaciju

M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ - novi zoom objektiv za PEN generaciju

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.