myUnity – Big Brader sustav kontrole rada

Fotografija članka: myUnity – Big Brader sustav kontrole rada

Novi softver myUnity razvijen je u laboratoriju FX Palo Alto Labosa u vlasništvu Fuji Xerox, a poboljšava učinkovitost komunikacije između zaposlenika u tvrtkama kroz fleksibilan i visoko pouzdan mehanizam za praćenje prisutnosti.  Sada se može brzo utvrditi tko od zaposlenika je trenutno preopterećen svojim radom, tko razgovara na telefon i tko je otišao na pauzu.

Predloženo rješenje se sastoji od stola za platforme Windows i aplikacije na mobilnim uređajima koji rade na Android operativnom sustavu . Jednostavno i intuitivno sučelje myUnity koristi kombinaciju boja kodove i nazive, i točno određuje "status" zaposlenik na temelju prikupljenih velikih količina podataka iz različitih uređaja i aplikacija. Svi podaci se pohranjuju i obrađuju u oblaku, gdje je su dostupni svim ovlaštenim korisnicima. Softver instaliran na korporacijske mreže, prati veze i isključenja korisnika. Mobilni dio donosi se na informacije o trenutnom položaju klijenta, kao i izvješće tko od korisnika trenutno priča na telefon. Da bi se odredile lokacije korisnika unutar ureda mogu se koristiti pristupne točke Wi-Fi ili Bluetooth-senzora.

No, nakon analize podataka iz web-kamera ili kamera za nadzor instaliranih u uredima, MyUnity sustav lako može utvrditi da li određeni zaposlenik je zauzet u određenom trenutku. Skupina istraživača također provodi eksperimentiraju s infracrvenim senzorima koji omogućuju da se utvrdi prisutnost korisnika bez videa.

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.