MWC Shanghai 2017 – Vivo predstavio čitač otiska prsta ispod ekrana

Fotografija članka: MWC Shanghai 2017 – Vivo predstavio čitač otiska prsta ispod ekrana

Projekt je realiziran zajedničkim snagama kompanija Qualcomm i Vivo, a donosi nešto o čemu se već dugo priča – čitaču otiska prsta koji ipak može biti skriven ispod ekrana!

Oglas

Demonstraciju ovog tehnološki naprednog rješenja kompanije su prikazale na MWC Shanghai 2017, kineskoj inačici Mobile World Congressa konferencije, a koju bolje poznamo po europskoj inačici koja se svake godine održava u Barceloni. Ovu smo tehnologiju već prije nekoliko dana.

Ova je demonstracija i rezultat ranije Qualcommove najave o senzoru za čitač otiska prsta za različite materijale (Fingerprint Sensors for Display, Metal and Glass). Udružili su se s kompanijom Vivo i to demonstrirali na njihovim pamenim telefonima, čak i prije Applea koji je to također nedavno najavio.

Rješenje koje su demonstrirali zove se Under Display Fingerprint Scanning Solution – taj će čitač prepoznati otiska prsta ispod OLED ekrana debljine 1,2 milimetra, a sve zahvaljujući ultrazvučnom senzoru. Isto tako, on je i vodootporan tako da ćete i s mokrim prstima moći otključati uređaj.

Naravno, ovo će doprinijeti i razvoju nove vrste ekrana koju možemo očekivati vrlo brzo u nekim novim pametnim telefonima. Ili bolje rečeno – možda je ovo i rješenje za smartfone budućnosti koji će imati ekran preko cijele površine. Naime, ako su efikasno riješili čitač otiska prsta, vjerojatno već znaju i kako ugraditi prednju kameru u ekran :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.