MWC 2016 Shanghai: Qualcomm najavio svoju viziju nove 5G tehnologije

Fotografija članka: MWC 2016 Shanghai: Qualcomm najavio svoju viziju nove 5G tehnologije

Na upravo MWC 2016 u kineskom Šangaju, a koji traje od 29. lipnja do 1. srpnja 2016., poznati svjetski proizvođač procesora za mobilne uređaje najavio je svoju viziju nadolazećih 5G mreža.

Oglas

Na sajmu su najavili neke zanimljive novitete od kojih je vjerojatno jedan od najzanimljivijih svakako i ova priča oko 5G mreža. Naime, radi se o 5G New Radio/NR prototipu modula za nove 5G mreže, a koji radi na frekvencijama ispod 6 MHz, a koji će osigurati podatkovne brzine i do nekoliko gigabita po sekundi. Dakle, jedinica mjere više neće biti Mbps nego Gbps.

U Qualcommu su uvjereni kako će novi LTE standardi pomoći i pojednostavljivanju infrastrukture za novu paradigmu koju već poznajemo pod nazivom “Internet stvari” (Internet of Things, IoT). Ako niste znali, postoji već nekoliko stotina tipova mobilnih uređaja koji imaju MDM9x07 čipset, a koji na sebi ima Qualcommov Snapdragon X5 LTE modem i MDM9207-1 modem za IoT. Oba modema su već kompatibilni s novim standardima, a podržavaju i Qualcomm VIVE Wi-Fi 802.11ac s MU-MIMO, Bluetooth 4.2, Bluetooth Low Energy i Glonass.

Više o ovoj temi možete pronaći i na , gdje su sve vrlo detaljno opisali.

Foto:
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.