MWC 2011: Nvidia Quad-Core Tegra 3 mobilna platforma

Fotografija članka: MWC 2011: Nvidia Quad-Core Tegra 3 mobilna platforma

Nova Nvidijina Tegra 3 mobilna platforma, kodno nazvana Kal-El, ima 4 procesorske jezgre (CPU), za razliku od Tegra 2 platforme koja je 2-jezgrena. Tegra 3 procesor radi na 1.5GHz i sadrži 12-jezgrenu GeForce grafičku jedinicu (GPU), te podržava 1440p HD video.

U Nvidiji tvrde kako će uskoro i korisnici moći testirati Tegra 3 platformu. Prvi Kal-El tableti na tržištu se očekuju već do kraja 2011. godine. Naravno, i to nije kraj, niže smo "zalijepili" roadmap sliku koja prikazuje što će se sve događati do 2014. godine. Očekuje nas uzbudljiva mobilna budućnost…

Prije nego pogledate video, jedna zanimljivost. u Nvidiji nisu slučajno Tegra 3 platformu kodno nazvali Kal-El. Ime nam je zazvučalo poznato, malo smo mozgali "guglali" i dosjetili se – to je ime bilo ime Supermena na planetu Krypton, prije nego je planet eksplodirao kada ga je njegov otac Jor-El raketirao na planet Zemlju. A ovu slikovitu paralelu s Nvidijinom Tegra 3 platformom povucite sami :)

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.