MWC 2011: LG Optimus Pad prvi tablet s 3D kamerom

Fotografija članka: MWC 2011: LG Optimus Pad prvi tablet s 3D kamerom

O LG Optimusu Pad već smo puno govorili, vjerojatno će vas više zanimati video. Izabrali smo dva – prvi je službena press konferencija na kojoj je prikazan novi tablet, te drugi vizualni pregled uređaja. Radi na najnovijem Googleovom Android 3.0 operativnom sustavu, a može se pohvaliti i novim NVIDIA Tegra 2 mobilnim dvojezgrenim procesorom.

Zanimljvij je i po tome što je ovo prvi tablet s 3D kamerom kojom će svoje nove vlasnike uvući u magični 3D svijet u Full HD rezoluciji od 1080p.

PRESS objava
Barcelona / Zagreb, 16. veljače 2011. – LG Electronics (LG) predstavio je LG Optimus Pad na Mobile World Congressu 2011. Uz raznolike multimedijske značajke i one za povećanje produktivnosti, LG Optimus Pad sadrži jedinstveni zaslon veličine 8,9 inča za prenosivost u jednoj ruci i beskompromisnu preglednost te odstupa od trenda prema kojem tablete karakteriziraju zasloni veličine 7 i 10 inča.

LG Optimus Pad pokreće Googleov operativni sustav Android 3.0 i mobilni procesor NVIDIA Tegra 2. Ovaj prvi tablet s 3D kamerom uvlači korisnika u multimedijalno okruženje s Full HD rezolucijom od 1080p.

„Uz poplavu tableta na tržištu zaključili smo da bi LG Optimus Pad trebao postaviti novi standard za ono što bi tablet trebao biti“, rekao je dr. Jong-Seok Park, predsjednik Uprave tvrtke LG Mobile Communications. „Mislimo da LG Optimus Pad postiže pravi spoj prenosivosti i sposobnosti prikaza bez kompromisa u performansama.“  

LG Optimus Pad ujedno predstavlja plod bliskog partnerstva između LG-a i kompanije NVIDIA, predvodnika u vizualnom računalstvu. „Svijet rada na računalu neprestano se mijenja“, izjavio je Phil Carmack, viši potpredsjednik NVIDIA-inog mobilnog poslovanja. „Tableti brzo zauzimaju svoje mjesto kao najosobnija računala, pružajući neslućene mogućnosti i potpunu mobilnost. Novi LG Optimus Pad koristi NVIDIA-in procesor Tegra 2 kako bi korisnicima omogućio izvanrednu razinu snage, brzine i performansi.“

Jednostavna prenosivost, idealna sposobnost prikaza
Veličinom dijagonale od 8.9 inča i horizontale od 149.4 mm, LG Optimus Pad pruža razumno rješenje u odnosu na druge tablete na tržištu koji su preveliki za udobnu prenosivost ili premali za idealnu preglednost. Zbog povoljne veličine LG Optimus Pad pogodan je za držanje u jednoj ruci, a lako ga je nositi u torbici ili tankoj aktovci. Uz omjer od 15:9, LG Optimus Pad omogućava korisnicima pristup punom rasponu aplikacija na Android Marketu i s WXGA rezolucijom od 1280×768 slikovito prikazuje multimedijski sadržaj u punom širokom formatu.

Snažan, brz i sa svestranom platformom
LG Optimus Pad pokreće operativni sustav Android 3.0, Googleova najnovija platforma optimizirana za tablete koja podržava veću razlučivost zaslona i aplikacije posebno dizajnirane za tablete, uključujući Google eBooks, Google Maps 5 i Google Talk. Operativni sustav Android 3.0 također čini LG Optimus Pad jednostavnim za uporabu s intuitivnijim sučeljem nalik onome na osobnom računalu. LG Optimus Pad u potpunosti koristi dvojezgreni procesor NVIDIA Tegra 2 takta 1 GHz koji omogućava pregledavanje interneta bez zastajkivanja i brzo pokretanje aplikacija. Sjajna grafika procesora NVIDIA Tegra 2 i njegove mogućnosti multitaskinga omogućuju LG Optimusu Pad pokretanje više aplikacija istovremeno i jednostavnu uporabu bogatog multimedijskog sadržaja. 

Raj za multimedijske entuzijaste
Kao prvi tablet na svijetu opremljen 3D kamerom, LG Optimus Pad omogućava korisnicima snimanje živopisnih fotografija i video zapisa za gledanje na 3D televizoru pomoću HDMI kabela ili internetu putem kanala YouTube 3D. Poslovni korisnici će cijeniti ugrađenu značajku videokonferencije. Uz mogućnost pokretanja Full HD sadržaja u rezoluciji od 1080p, zaljubljenici u filmove mogu prenijeti sadržaj visoke kvalitete na svoj televizor bez gubitka kvalitete slike. I zagriženi i povremeni gameri uživat će u kolekciji igara dostupnih putem aplikacije Tegra Zone koja radi besprijekorno na LG Optimusu Pad.

LG Optimus Pad će na hrvatskom tržištu biti dostupan u drugom kvartalu 2011. godine.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.