MVPen Japan predstavio Touch8 – Touch Pen za Windows 8 prijenosna računala

Fotografija članka: MVPen Japan predstavio Touch8 – Touch Pen za Windows 8 prijenosna računala

Japanska kompanija MVPen Technologies predstavila je zanimljiv novitet, a to je Touch8 stilska “olovka” koja je poebno napravljena za korištenje u Windows 8 operativnom sustavu.

Oglas

U prvom se to redu odnosi na prijenosna računala koja imaju ekrane osjetljive na dodir, a nemaju posebnu “olovku” s kojima biste željeli tipkati po ekranu. Informacije se na ekran prenose preko infracrvenih i ultrazvučnih valova kada olovkom dotaknete ekran. Olovka se inače spaja preko USB kabela na računalo, a napaja se preko dvije SR41 ćelije.

Touch8 radi na ekranima do veličine od 17 inča. Prije upotrebe trebate odraditi kalibraciju za Windows 8, što ćete napraviti u Control Panelu.

Trenutno je ova “olovka” dostupna samo u japanu po cijeni od 7.800 yena (oko 95$). Ovo je odlično rješenje ako npr. ne želite imati hrpu tragova prstiju (svojih, a možda i tuđih!) na ekranu svojeg računala.

Sličnu Touch Pen olovku drugog proizvođača imate i na videu niže, čisto da dobijete osjećaj kako to izgleda u praksi.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.