MusicID Live by Gracenote prepoznaje i izmijenjene pjesme na koncertima

Fotografija članka: MusicID Live by Gracenote prepoznaje i izmijenjene pjesme na koncertima

Na tržištu se nalazi pregršt aplikacija koje vam omogućuju prepoznavanje pjesama, no velik broj njih ne radi dobro. Gracenote tvrdi kako njihov MusicID Live by Gracenote radi bolje.

Oglas

Nalazite se negdje na nekom glazbenom koncertu, a ne znate točno kako se zove pjesma. Neka se oko vas još publika skače, vrišti i ispušta razne krikove :) i na kraju neka još izvođač izmijeni malo pjesmu kako to na koncertima zna i biti. Ako pokušate pjesmu “prepoznati” sa svojom aplikacijom, uglavnom kao rezultat nećete dobiti – ništa. No, postoji aplikacija koja to navodno može odraditi, a to je MusicID Live by Gracenote.

Ako ste mladi ljudi dobre volje (ili se bar tako osjećate!) koji vole izlaziti i biti na što više koncerata svojih omiljenih izvođača, onda ste kao mi! Nalazite se negdje u gradu, na partyju, u kafiću, diskoteci, koncertu, bilo kakvom društvenom događaju na kojem glazba pršti na sve strane. Svidi vam se neka pjesma, s ponosom vadite svoj smartphone, pokrećete aplikaciju za prepoznavanje glazbe, prolazi nekoliko sekundi i – ništa! Pokušavate ponovo, ne ide. Onda svojim prijateljima kažete da se stišaju, a oni vam se polupijani smiju i zadirkuju vas kakav to mobitel imate. Što napraviti a ne izgubiti obraz? Možda je rješenje upravo ova aplikacija – MusicID Live by Gracenote, koja može prepoznati pjesme i u velikoj “buci”, ali i ako je izvođač odlučio malo i izmijeniti pjesmu (u odnosu na studijsku inačicu na albumu) a kako bi se dodvorio publici na koncertima.

Novu tehnologiju prepoznavanja glazbe predstavlja Gracenote, tvrtka koja je inače u vlasništvu Sonyja, a koja se specijalizirala za razvoj softvera za prepoznavanje zvuka i videa. Obične aplikacije koriste poznati MusicID Live API za prepoznavanje pjesama, no često upravo na ovakvim “live” društvenim događajima njihova moć pada u vodu.

“MusicID Live by Gracenote je upravo to – tehnologija koja omogućuje da na koncertima podignete svoj smartphone u zrak i u vrlo kratkom vremenu na ekranu će se ispisati naziv pjesme, izvođača, albuma”, objašnjava Ty Roberts, suosnivač i glavni programer u Gracenoteu.

Kompanija je kreirala poseban API (softverski dodatak, odnosno poveznicu) za njihov u MusicID Live by Gracenote aplikaciju i koji radi drugačije od ostalih aplikacija za prepoznavanje glazbe. Koliko su u tome uspjeli možete provjeriti i sami.

Više o MusicID Live by Gracenote možete pronaći na . Prije toga pogledajte i video niže.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.