Čuvari zakona jači nego ikad

Fotografija članka: Čuvari zakona jači nego ikad

Ovo je samo jedna od nebrojenih šala na temu čuvara pravde i građana – policajaca.

Oglas

­ Dobro, kako ste pretpostavili da je privedeni bio pijan? ­ pita sudac policajca.
­ Stajao je na sred puta.
­ I što je tu sumnjivo?
­ Pokušavao je podići bijelu traku.

Ovo je samo jedna od nebrojenih šala na temu čuvara pravde i građana – policajaca. Njihov navodni izostanak temeljne inteligencije predmet je zadirkivanja generacijama unatrag. Ipak, očito je njima to dosadilo pa su odlučili stati vicevima na kraj, jednom zasvagda. Tako su nedavno prvo prerasporedili snage i formirali nove borbene jedinice nazvane . Potom su se opremili potpuno novom i pametnom modernom informacijskom opremom (čitaj tabletima i mini kamerama u vozilima i na košuljama) i novim programom, što im navodno omogućuje bolje raspoređivanje na terenu, a time i brže i efikasnije djelovanje u slučaju potrebe. Projekt su nazvali (a kako drugačije nego) e-Policija i time su (opet navodno) policijski službenici umreženi te imaju stalan pristup informacijskom sustavu MUP-a. Sve ovo, naravno nije napravljeno kako bi policajci dobili nove igračke, nego kako bi bili “više na terenu i pružali građanima veći osjećaj sigurnosti”. Za svaku pohvalu!

(Op.a. ne mogu se oteti dojmu da bi možda bolje bilo da su uložili dio kapitala umjesto u kamere, u nove vunene čarape i šalove za “naše čuvare”… zima je već tu :) )

To još nije sve. Domino efekt na djelu – je naziv nove aplikacije Ministarstva unutarnjih poslova kojom za prijavu sumnjivog događanja (ili nesimpatičnog susjeda koji je u petak navečer u stanu napravio tulum i pušta glasnu glazbu u 11 sati navečer, a vi niste pozvani), i to, pazite sad! – anonimno. Uz prijavu prilažete sliku mjesta zločina, a po volji i opis (više ili manje detaljan) te lokaciju (ako uključite GPS, al pazite da nije kineski s krivim lociranjem). Sve vaše prijave ostaju vam sačuvane i možete pratiti status (a i vremenski razmak, ne želite susjeda ipak prijavljivati prečesto). Aplikacija je dostupna za , i .

Treba naglasiti da već u samom opisu aplikacije stoji kako za hitne slučajeve ipak treba nazvati 192. Očito ni sami kreatori ne garantiraju da će prijava biti uredno zaprimljena (i obrađena prije jutra…)

Hoće li sve ovo rezultirati time što će biti vidljivo više policajaca na ulicama, hoće li stopa kriminala drastično opasti, hoće li Čistoća imati manje posla, hoće li…? Vidjet ćemo u sljedećem godišnjem izvještaju (valjda).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.