MSI WT72 i WS60 – nove radne stanice sa Skylake procesorom i Nvidia grafikom

Fotografija članka: MSI WT72 i WS60 – nove radne stanice sa Skylake procesorom i Nvidia grafikom

Istina, naj-cool su gamerska računala, kako po snazi tako i po posebnom dizajnu. No, ne mogu poslužiti kao izdržljive i moćne radne stanice zbog uglavnom očajne baterije. Ali ovaj dvojac može MSI WT72 i WS60.

Oglas

Zašto spominjemo gamerske prijenosnike? Zato što su oni po konfiguraciji, odnosno procesorskoj snagi, količini radne memorije i prostora za pohranu podataka najsličniji moćnim radnim stanicama koje imaju još jednu korisnu karakteristiku, a to je snažna baterija koja je neophodna za dugotrajniji rad.

MSI je najavio svoje dvije nove radne stanice koje rade na najnovijim Intelovim procesorima. Idemo redom. Prvi je MSI WT72 koji ima zaista moćan hardver. Ugrađen je novi 4-jezgreni Intel Core i7-6700HQ procesor iz 6. generacije “Skylake” procesora (može biti i Xeon ako želite još više snage).

Procesor dolazi u kombinaciji s Nvidia GPU grafikom do modela M5000M quadro s 4 GB GDDR5 memorije. Radne memorije može imati do čak 64 GB RAM-a. Ekran je veliki 17,3 inčni i ima Full HD rezoluciju od 1920 x 1080 točaka, a koristi kompanijinu True Color tehnologiju kako bi prikaz slika i videa bio što realniji.

Drugi i nešto slabiji model je MSI WS60. Lakši je, bolje prenosiv i dizajniran za one koji znaju često biti i na terenu. Ima isti procesor i grafiku, no grafika je ipak nešto slabija od, M1000M, s 2 GB GDDR5 video memorije. Ekran je 15,3 inčni i Full HD rezolucije od 1920 x 1080 točaka, također podržava True Color tehnologiju.

U oba modela mogu biti SSD i tvrdi diskovi, po izboru. Isto tako, podržavaju Nahimic Audio i imaju Steelseries tipkovnice s pozadinskim osvjetljenjem. Također podržavaju i novi USB 3.1 Type-C ulaz. Znamo i cijene – MSI WS60 se prodaje za , a veći i jači MSI WT72 za .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.