MSI Slider S20 – klizni ultrabook itekako je spreman za Windows 8 operativni sustav

Fotografija članka: MSI Slider S20 – klizni ultrabook itekako je spreman za Windows 8 operativni sustav

Malen, moćan, izazovan. To je novi MSI-jev klizni ultrabook, a možemo ga smjestiti i u kategoriju hibrida (tablet/ultrabook) jer ima “multitouch” ekran osjetljiv na dodir.

Oglas

Kad već spominjemo ekran, recimo kako je veličine 11,6 inča, a podržava komande s više prstiju odjednom (multitouch) što je odlična vijest. Što se procesorske podrške tiče, radi na moćnim Intel Core i3/15/i7 procesorima 3. generacije (Ivy Bridge), u kombinaciji s Intel Chief River platformom. Što se memorije tiče, podržava do 8GB RAM-a.

U kompaniji objašnjavaju kako su se odlučili za ovaj korak, jer su uvidjeli kako su korisnici zbunjeni – nisu sigurni trebaju li kupiti prijenosno računalo ili tablet. Zato su proizveli MSI Slider S20 Ultrabook, koji ima karakteristike i jednog i drugog uređaja. O toj “dilemi” smo i mi pisali nedavno u članku u našoj rubrici “Bockalica” – () na koji ste bruno reagirali priklanjajući se jednoj ili drugoj strni, no očito je da smo u našem zaključku pogodili trend – a to su hibridni prijenosnici koji imaju najbolje karakteristike i laptopa (ultrabooka) i tableta – ekran osjetljiv na dodir, fizičku tipkovnicu, i još ponešto.

Ono što nam se učinilo posebno zanimljivim je da radi na Windows 8 operativnom sustavu. Ili točnije rečeno – na tržištu će se pojaviti istovremeno kada i Windows 8 OS, a to je 26. listopada. Znamo i cijenu, bit će 799$.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.