MSI GS70 Stealth novi je najtanji gamerski prijenosnik na svijetu sa 17 inčnim ekranom

Fotografija članka: MSI GS70 Stealth novi je najtanji gamerski prijenosnik na svijetu sa 17 inčnim ekranom

Oštra borba vodi se i na tržištu gamerskih prijenosnih računala. Sa svojim novim modelom MSI je ponovo privukao pažnju – MSI GS70 Stealth je trenutno najtanji gamerski laptop s ekranom od 17 inča.

Oglas

Kada već spominjemo njegovu “elegantnu liniju”, recimo kako je MSI GS70 Stealth tanak samo 2,18 centimetara, valjda su ga zato i nazvali “stealth” (nevidljiv), a i tanji je od hvaljenog i danas još uvijek popularnog Razer Blade Pro (2,24 cm) prijenosnog računala koji je također namijenjen gamerskoj populaciji.

No, na njemu itekako puno toga imate za vidjeti. Za početak moramo reći kako radi na Windows 8 operativnom sustavu i ugrađeni su najnoviji Intel Core i7 procesori najnovije 4. generacije (Haswell), najbolje od najboljeg. Novi Core i7 procesor je navodno 3 puta efikasniji nego njegov prethodnik iz 3. generacije.

Ono što je možda i najvažnije je da se osjetno manje grije, što se itekako može osjetiti na performansama. Ako ste ikada posjedovali jedan gamerski laptop bilo kojeg proizvođača, jedan od najvećih problema s kojim se susrećete je ventilacija, odnosno hlađenje. Moćne grafičke kartice se prilično griju, a prostora u kućištu laptopa je malo, tako da ventilacijski sustav u tom slučaju može odigrati ključnu ulogu.

Drugi vrlo važan dio je naravno grafička kartica. U kompaniji nisu dvojili, te su tako za MSI GS70 Stealth odabrali vrhunsku NVIDIA GeForce GTX 765M grafičku karticu. Ne moramo posebno objašnjavati koliko je dobra, a u kombinaciji s MSI-jevoj Killer DoubleShot konfiguraciji i Visual Bandwidth Control sustavom ova je kombinacija zaista ubojita. U praksi će vam pružiti puno bolje performanse što se tiče igranja.

Osim dvostrukog sustava hlađenja, MSI GS70 Stealth ima i dvostruki SSD disk (Solid State Drive) povezan preko RAID 0 konfiguracije. Drugim riječima, samo igranje, učitavanje igara, ali i drugi rad na ovom prijenosniku trebao bi biti ekstremno brz, a što svi i volimo.

Što se zvuka tiče, za njega je zadužen Sound Blaster Cinema surround sustav, a 17 inčni Full HD ekran podržava i Matrix Multi Display (prikaz na više ekrana), te prikaz i na velikim (ili bolje rečeno ogromnim) 4K HDTV-ima.

Sve u svemu, MSI GS70 Stealth je pravi biser među prijenosnim računalima. Saznajemo kako bi se u prodaji trebao pojaviti tijekom kolovoza po početnoj cijeni od 1.699$ za osnovnu konfiguraciju. Kada i po kojoj će se cijeni ovaj ili vjerojatnije sličan model ovog proizvođača pojaviti na hrvatskom tržištu, raspitajte se kod ovlaštenih distributera.

Više o MSI GS70 Stealth prijenosniku potražite na našem , gdje ćete pronaći i pregršt korisnih fotografija sa opisom značajki.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.