Mozillin super brz preglednik spreman za testiranje u lipnju

Fotografija članka: Mozillin super brz preglednik spreman za testiranje u lipnju

Uopa :)

Oglas

Novi preglednik iz Mozille bi nam se trebao pojaviti u lipnju kada ga možemo testirati. Kodnog imena Servo (a neslužbeno bi to trebali biti i konačno ime preglednika), predstavlja se hrabro kao najbrži preglednik do sada.

Jedan od programera iz Mozillinog tima je najavio njegov dolazak na društvenim mrežama. Prema njegovim  navodima, novi preglednik bi trebao svoju beta verziju spremnu za testiranje dočekati u lipnju.

S naglaskom na performanse, sigurnost i paralelizam, Servo je građen kako bi pokazao najbolje rezultate. Posebno je za ovo rađen u programskom jeziku Rust. Spoemnuti paralelizam znači da bi preglednikove komponente u vidu učitavanja, parsanja, layouta i drugih stvari bil izdvojeni zadaci. Upravo taj način rada bi doveo do još većih brzina kao i veće stabilnosti.

Za sada još ne znamo koliko i u kojoj mjeri će novi preglednik biti samostalan, odnosno koliko će biti implementiran u Firefox.

Uzmite u obzir da kada i dođe u lipnju, neće biti za svakodnevno korištenje. Preglednik toliko mlad mora još puno učiti kako bi uspješno preveo sve stvari na koje može naići na internetu. Ipak, bit će uzbudljivo testirati i vidjeti koliko preglednik može biti brz u 2016.

mozillin novi preglednik_2

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.