Mozilla Chromecast, ne Google, ovo je nešto drugačije

Fotografija članka: Mozilla Chromecast, ne Google, ovo je nešto drugačije

Istina, Google ima Chromecast “streaming dongle” koji je kompaniji omogućio ulazak u vaše dnevne sobe. E, tako nešto želi i Mozilla, svoj vlastiti Mozilla Chromecast.

Oglas

Ukratko, ovaj dongle, odnosno dodatak za vaš TV pretvorit će ga iz običnog televizora u “pametni” (Smart TV) i povezati ga s Internetom. Kompletan sadržaj s Interneta će se preko dongle-a prikazivati na velikom TV-u ili monitoru, kako god vam odgovara.

Iako je projekt još uvijek u razvoju, Christian Heilmann (Mozilla Developer Evangelist) je objavio sliku koja prikazuje prototip uređaja, a koji izuzetno nalikuje na Googleov. Za sada se ne zna niti koga je Mozzilla uzela kao partnera, niti kada će se pojaviti na tržištu, niti po kojoj cijeni.

Što onda znamo? Znamo kako će dongle raditi na Firefox OS-u, laganom operativnom sustavu kojeg Mozilla promovira gdje stigne. Navodno sustav radi kao Chromecast, pa čak i može pokrenuti neke Chromecast aplikacije, a podržava i rad na više ekrana istovremeno.

Čini nam se kako je Mozilla Chromecast dongle, iako mu to nije službeno ime, vrlo zanimljiv projekt. Poznato nam je i kako će neki shopovi u Hrvatskoj uskoro predstaviti svoje “pametne TV dodatke” kojima će se vaši Tv prijemnici pretvoriti u nešto sasvim novo.

Pratit ćemo što će se događati na ovom tržištu…

Mozilla Chromecast, ne Google, ovo je nešto drugačije

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.