Motorolin Ojo video mobilni uređaj u prodaji

Racunalo.com foto

Pomoću Ojo uređaja možete ostvariti real-time video pozive prema npr. obitelji ili prijateljima koristeći broadband Internet vezu. Naravno, i druga strana mora imati kompatibilan uređaj kako bi se ostvarila uspješna video veza. Iako će neki reći kako to nije ništa novo, jer već i hrvatski operater VIPnet nudi mogućnost video poziva, razlika je u tome što se ovdje koriste satelitske, odnosno Internet veze umjesto mobilnih mreža.
Sama tehnologija ugrađena u ovaj uređaj vrlo je interesantna. Ojo može primiti video signal s 30 sličica u sekundi sa sinkroniziranim audio zapisom te ostvariti prijenos podataka od 100 Kbps. Za to koristi MPEG-4 kodni sustav (H.264) koji je dizajniran za rad s npr. DSL ili kablovskom vezom, a koji omogućuju veći protok podataka.
Motorola Ojo Video Phone se može naručiti i s Motorolinih Ojo web stranica po cijeni od 800$. Za sada ne postoji pre-order link, nego se morate prijaviti, odnosno upisati.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.