Motorola se raspada u Mobility i Solutions divizije?

Fotografija članka: Motorola se raspada u Mobility i Solutions divizije?

Već je duže vremena poznato kako se Motorolini mobiteli baš i ne prodaju najbolje, što možete primijetii i sami ako se osvrnete oko sebe. Primjerice, nabrojite barem tri vaša prijatelja koji imaju Motorolin mobitel. Težko, zar ne? Istina, s modelom RAZR Motorola je imala, kako se kaže, svojih 15 minuta slave, no čini se kako je tu istu slavu teško vratiti.

Vratimo se mi na kompaniju Motorola, koja bi se prema najnovijim informacijama, treba podijeliti u dvije divizije – Motorola Mobility i Motorola Solutions. Motorola Mobility će i dalje proizvoditi mobitele, ali i "set-top box" uređaje te Cable/DSL modeme. Motorola Solutions će se baviti dvosmjernim radijskim uređajima i ručnim skenerima. Primjerice, Motorola je vrlo poznata u svijetu upravo po radijskim komunikacijskim uređajima kao što su "toki-voki" i slični.

Kako bi bolje startala mobilna divizija, dobit će pomoć kompanije od 4 milijarde dolara u čistom novcu. Želimo im puno sreće.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.