Moto X4 postaje dio Android One obitelji?

Fotografija članka: Moto X4 postaje dio Android One obitelji?

Lenovo, vlasnik Motorole, će izgleda postati idući proizvođač poslije Xiaomija koji će pomoći oživjeti skoro zaboravljeni Android One projekt.

Oglas

Android One, skraćeno poznat i kao A1 (nema veze sa autocestom), je bio hvalevrijedan potez Googlea: standardizirati i poboljšati ažuriranja Android OS-a nudeći entry-level uređaje sa tvorničkom, čistom verzijom Androida za koji bi sam Google vršio sva softverska ažuriranja. Međutim, zbog niza grešaka u koracima, projekt je umalo neslavno propao. Međutim čini se da je došlo do obrata budući da je ovo već drugi model koji bi trebao izaći pod brandom Android One, slijedeći put koji je .

Naš stari drug Evan Blass nam je dao natuknuti da i Lenovo priprema slasticu, budući da njegov novi hint sugerira da će još nepristigli Moto X4 također biti ponuđen u A1 verziji, iako se ne zna točno kada i za koja tržišta. Ova informacija bi mogla biti točna s obzirom da se šuška da će Android One od ove godine biti dostupan i u SAD-u (iako je prvenstveno namijenjen zemljama u razvoju), budući da dosadašnji A1 modeli se nisu mogli legalno kupiti “preko bare”.

Iako Lenovo u svojim Moto uređajima već sada nudi gotovo čistu verziju Androida, očekuje se da bi A1 model bio još više rasterećeniji, bez imalo bloatwarea (iako će vjerojatno imati Motorolinu aplikaciju za kameru), te samim time bi trebao i biti neznatno bolji u radu nego “punokrvni” X4.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.