Moonlight – igrajte omiljene PC igre na pametnom telefonu

Fotografija članka: Moonlight – igrajte omiljene PC igre na pametnom telefonu

Moonlight omogućava da strimate vlastitu kolekciju igara sa vašeg računala na kompatibilne pametne telefone i igrate ih na njima kad niste u blizini svog gaming PC-a.

Oglas

Moonlight je open source implementacija nVidia GameStream protokola koji je izvorno izrađen za , a razvojni je tim napravio klijent aplikacije za ostale kompatibilne uređaje. Za korisnika to znači da ako ima GameStream-kompatibilno računalo (sva novija računala sa Nvidia GTX grafičkom karticom i GeForce Experience-om) može udaljeno igrati igrice putem mobitela i to bez žrtvovanja kvalitete grafike.

Glavne značajke su streaming u 60 fps-a s niskom latencijom i rezolucijom do 4K. Podržani su kontroleri i joystick za multiplayer do 4 igrača. Sama aplikacija je open-source i potpuno besplatna, a razvojni tim radi na proširivanju podrške na druge Android uređaje, računala, iOS, Chromebookove, Gear VR pa čak i Raspberry PI.

Prvotni su preko GameStreama bili podržani uređaji sa Tegra 3, Tegra K1, Tegra X1, Tegra 4 i Nexus Player. Dodana je podrška za procesore Exynos 7420 (Galaxy S6), Snapdragon S4 Pro, Snapdragon 800/801 i Snapdragon 600. Uskoro stiže i podrška za raširenije MediaTek procesore.

Više informacija možete doznati na službenoj stranici Moonlighta, a aplikaciju možete preuzeti u ili u .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.