MoodleMoot Hrvatska 2016 – održano 6. okupljanje korisnika alata za e-učenje

Fotografija članka: MoodleMoot Hrvatska 2016 – održano 6. okupljanje korisnika alata za e-učenje

Centar za e-učenje Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu (Srce) ove godine organizirao šesti MoodleMoot Hrvatska. MoodleMoot je godišnje okupljanje moodlera, odnosno svih koji se bave sustavom Moodle (alat za e-učenje) ili su zainteresirani za njega.

Oglas

Cilj ovogodišnjeg događanja je bio razmjena iskustava, suradnja te stvaranje regionalne mreže korisnika povezanih sa sustavom Moodle u interaktivnu suradničku mrežu, a ove godine, uz Srce, suorganizator je Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Europska unija je u svojim dokumentima, posebice kroz Opening up Education Initiative, europski program poticaja visoke kvalitete, inovativnih načina poučavanja i učenja pomoću novih tehnologija i digitalnih sadržaja te kroz strateški okvir za obrazovanje i osposobljavanje 2020 definirala primjenu ICT i tehnologije e-učenja u obrazovanju kao jedan od prioriteta. Stoga je itekako važno osigurati nastavnicima tehnologije i alate e-učenja kao i pružiti im sustavnu podršku pri njihovom integraciju u obrazovni proces.

Uz zanimljive prezentacije autora iz Hrvatske i regije na teme ovogodišnjeg MoodleMoota, govorili su Domi Sinclair (University College London), koja je putem sustava za webinare održala predavanje na temu “Digital Learning Landscape: How we use Moodle and more to support teaching and learning”, zatim Lidija Kralj (OŠ Veliki Bukovec, Hrvatska), koja je održala predavanje “Cjelovita kurikularna reforma i uporaba IKT”, te izr. prof. dr. Viktorija Florijančić (Fakultet za management, Univerza na Primorskem, Slovenija), koja je putem sustava za webinare održala predavanje “Magičnih 12 godina sa Moodlom”.

Događanja i konferencije organiziraju se diljem svijeta, a organizacijom ovog događanja Hrvatska želi biti aktivan član globalne Moodle zajednice. Sustav Moodle važan je i sve prisutniji alat za e-učenje te je trenutno najraširenije rješenje za e-učenje i održavanje nastave na daljinu, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj. Moodle je LMS, (engl. Learning Management System), odnosno sustav za upravljanje obrazovnim sadržajem i pomoćnim alatima, a izgrađen je na platformi otvorenog koda (engl. Open Source).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.