Moodle 2.0 – nova verzija za e-učenje

Fotografija članka: Moodle 2.0 – nova verzija za e-učenje

U priopćenju Moodle 2.0, donosi mnogo promjena i ispravaka prijašnjih bugova. Glavne inovacije u Moodle 2.0 su sljedeće:

-Zajednički centar (hubs): Centar je katalog tečajeva za javnu uporabu ili unutar zajednice. Korištenjem hubsa,  mijenja se arhitektura Moodle, jer umjesto na jednom mjestu, katalog  se pojavljuje na nekoliko međusobno povezanih komponenti (web stranicama, on-line zajednicama, središnjem poslužitelju s popisa dostupnih tečajeva itd.  

-Dopuštanje trećoj strani da ima ulogu spremišta za pohranu podataka: "out of the box" u Moodle 2,0 ima podršku za daljinsku instalaciju, Moodle, daljinski datotečni sustav, WebDAV, Google Docs, Wikipedia, Alfresco ECM, Amazon S3 i druge usluge i rješenja

-Portfolio:  modul koji omogućava naučiti izvoziti svoje podatke u u formate kao što su LEAP2A, HTML, slike i obični tekst,  PDF podrška
Moodle sada podržava integraciju s vanjskim repozitorijima sadržaja, što je stvarno jednostavan za unos dokumenata i medija u Moodle preko AJAX sučelja koje izgleda kao standardni otvoreni dijalog u desktop aplikacijama.

-Nastavnici i učenici mogu vidjeti izvješća koja pokazuju napredak u tečaj, odnosno kroz niz tečajeva.

-Novi blokovi za komentare kao što je shoutbox, omogućuje dodavanje komentara u bilo koju stranicu. Izvrsno za studentske povratne informacije. Blokovi se sada dosljedno provode na svakoj stranici u Moodle. Nema više nikakvog ograničenja na postavljanje blokova u samo lijevom i desnom stupcu. Blokovi se mogu smjestiti u Dock području na strani ekrana (ukoliko tema to podržava).

-Blogovi imaju podršku za komentare na svakom blog ulazu. Postoji  podrška za vanjske blog feedove.

-Potpuna podrška za Unicode imena datoteka na svim operacijskim sustavima.

-Poboljšan Html editor koji se temelji na TinyMCE

-Svaki e-mail poslan od strane Moodle sada se tretira kao poruka

Pogledajte i video prilog:

 
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.