Monolith prezentirao na The Next Webu, najznačajnijoj europskoj tehnološkoj konferenciji

Fotografija članka: Monolith prezentirao na The Next Webu, najznačajnijoj europskoj tehnološkoj konferenciji

The Next Web je vodeća konferencija za internet tehnologije u Europi o čijoj važnosti govori i činjenica da ju je ove godine otvorio sam nizozemski prijestolonasljednik Willem-Alexander van Oranje.

Oglas

U sklopu TNW-a održava se prestižno natjecanje organizirano u suradnji s Bizsparkom, Microsoftovim programom za startup kompanije. Natjecanje je privuklo na stotine startupa, no za prezentaciju na TNW-u ih je, nakon tri runde, odabrano samo šesnaest. Među 16 najboljih startupa u Europi našao se i hrvatski Monolith koji je time dobio priliku predstaviti svoju kompaniju pred 2.000 posjetitelja – investitora, menadžera, informatičara, dizajnera i novinara –  te još većem broju zainteresiranih koji su konferenciju mogli pratiti preko live streama.

Svoju firmu su predstavili kratkom šestominutnom prezentacijom koju je ocjenjivao stručni žiri, nakon čega je uslijedila sekcija s pitanjima o biznis strategiji, konkurenciji, proizvodu i slično. Žiri je bio sastavljen od samih velikih igrača IT startup industrije među kojima se našla i Bindi Karia, prozvana “kraljicom startupa”, bivša voditeljica Microsoft BizSpark softver platforme za startupe te trenutna potpredsjednica Silicon Valley banke.

Nedavno su osvojili i nagradu za najbolju prezentaciju na Lion’s Cageu u Londonu čime su svojoj kompaniji osigurali pravne usluge vrhunskih Londonskih pravnika. No, izlaganje na prestižnom TNW-u ne može se mjeriti s niti jednim drugim – nakon što je prošle godine proglašen od strane Microsofta europskim startupom mjeseca, nastupom na TNW-u Monolith nastavlja svoj boravak na samom europskom vrhu.

Monolith prezentirao na The Next Webu 02

Predstavljanjem Monolitha na TNW-u Martin Birač i njegov tim ostvarili su dosad najveću medijsku eksponiranost te si time zagarantirali zatvaranje investicijske runde i osigurali daljnje klijente u Europi.  Ovo je dosad najveće ostvareno postignuće, nakon što su Martin Birač i njegov tim obišli Europu predstavljajući svoju kompaniju. Monolith je izlagao na WPP Streamu u Grčkoj, Monaco Media Forumu u Monte Carlu, Mobile World Congressu u Barceloni te nedavno na Google Campusu u Londonu te na svim mjestima pobudio zanimanje publike.

Monolith je inače hrvatska kompanija prijavljena u Estoniji koja je lansirala istoimeni uređaj koji će po prvi puta omogućiti prodavačima da u stvarnom vremenu raspolažu s podacima o primijećenosti njihovog oglasa ili ponašanju potrošača u prodajnom prostoru. Monolith sadrži Microsoft Kinect kameru zatvorenu u specijalno kućište i oboružanu originalnim softverom razvijenim upravo za potrebe bilježenja ponašanja potrošača i njegovog kretanja u prostoru. Ovi podaci pomažu menadžerima da optimiziraju procese prodaje na maloprodajnim mjestima i poboljšaju iskustvo kupovanja, dok je privatnost potrošača zaštićena zbog toga što se bilježe samo kodirani podaci.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.