Mogućnosti ba.com portala ili kako putovati na način 21. stoljeća

Racunalo.com foto

British Airways je stvorio program koji korisniku daje kontrolu, poboljšava razinu dostupne tehnologije i smanjuje količinu složenosti povezanu s rezervacijom avionskih karata. Sve je počelo 1997. godine kad je British Airways počeo prodavati karte online. Trenutno se više od četvrtine rezervacija diljem svijeta naprave online i više od 95 % svih putovanja British Airwaysa čine putnici koji koriste e-kartu.


British Airways je uložio značajne resurse u dijelu “Manage my Booking” (“Upravljaj mojom rezervacijom“) na ba.com web portalu do kojeg se može doći tako što se unosi ime putnika i napomena rezervacije. Oko 1,8 milijuna korisnika koriste “manage my booking” mogućnost svaki mjesec i 100,000 korisnika na dan se registrira online prije leta.  Usluga se može koristiti bilo gdje u svijetu bez obzira na to je li karta rezervirana online, preko call centra ili preko putničkog agenta.


“Manage my Booking“ dopušta putnicima provjeru točnih podataka putnih planova, promjene rezervacije ako putuju sa kartama koje dopustaju promjene, ili slanje elektroničkom poštom plana puta prijateljima ili poslovnim suradnicama.


Sustav nudi dodatne usluge kao što su pregled točnih dolazaka i odlazaka, ulaz u API (Advanced Passenger Information) prije puta u SAD, savjetovanje dijetnih potreba itd. Hoteli, automobili i osiguranje se također može rezervirati preko web portala.


Online registriranje je još jedna vrijedna usluga, dostupna do 24 sata prije odlaska zrakoplova, u kojem se putnici mogu registrirati, korisiti interaktivnu kartu sjedenja na zrakoplovu te izabrati ili promijeniti svoje sjedalo, i time što se registriraju online putnici mogu zaobići redove na zracnim lukama, čime si olakšavaju putovanje i čine ga manje stresnim.


British Airways je prva britanska aviokompanija koja je uvela online kupone za ulazak u zrakoplov, čime su dopustili putnicima da ispišu vlastite karte u svojim domovima, uredima ili hotelima prije odlaska na zracnu luku. Potpuna usluga s jedinstvenim barkodom dopušta korisnicima nošenje samo ručne prtljage kako bi zaobišli uobičajene redove za registriranje i krenuli ravno prema sigurnosnom području, što čini cjelokupno putničko iskustvo još jednostavnijim.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.