Modeli Nokia X5 i X6 i službeno najavljeni

Fotografija članka: Modeli Nokia X5 i X6 i službeno najavljeni

 Novi smartphone Nokia X5 ima vrlo neobičan rijedak oblik i QWERTY tipkovnicu koja se povlači prema dolje.  Tu je 2,36-inčni QVGA zaslon. Model radi na Symbian S60 3rd Edition. Kako su iz same tvrtke izjavili, novitet je uglavnom usmjeren na ljubitelje glazbe i korespondenciju u društvenim mrežama. Model ima posebne glazbene tipke, zvučnike i pristup direktoriju Ovi glazbe. S obzirom na društvene mreže, pruža integraciju s Facebook, Twitter i MySpace.

Od ostalih karakteristika uređaja ima 5 megapixelnu kameru, 4x digitalni zoom i LED bljeskalicu, 200 MB interne memorije i microSD utor. U paketu će se nalaziti 2GB Micro SD kartica koja se može zamijeniti /nadograditi do 32GB. Baterija bi trebala izdržati 16 dana u stanju čekanja i 24 sata glazbene reprodukcije.  Nokia X5 će se pojaviti u Indoneziji u trećem kvartalu sa cijenom oko 165 €, a prodaja u drugim regijama za sada nije objavljena.

Uz ovu najavu je još objavljen glazbeni telefon s zaslonom osjetljivim na dodir Nokia X6 sa 8 GB interne memorije. Nokia X6 8GB će biti dostupan u trećem kvartalu ove godine, a koštat će 225 €.


 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.