Mobitel s 20MP i 1080p videom već 2011?

Fotografija članka: Mobitel s 20MP i 1080p videom već 2011?

Mobitel s 20MP i 1080p videom već 2011?

Kompanija poznata po proizvodnji čipova tvrdi kako će njihovi novi procesori " vidjeti" u DSLR kvaliteti. Sve će to biti ugrađeno u kvalitetnije mobilne uređaje koji će biti multimedijski izuzetno moćni. Novi Broadcom BCM2763 VideoCore IV Processor upravo to i omogućuje – snimanje videa u Full HD 1080p rezoluciji te fotografija od 20MP. I to nije sve, nego se spominju i opcije kao što su snimanje više slika u sekundi (multiple shots), stabilizacija slike, prepoznavanje lica i osmjeha te panoramski način snimanja. Ne znam kako vi, ali mi se ne možemo prestati čuditi.

čuđenju nema mjesta, jer ni to nije sve! U Broadcomu tvrde kako će novi čip s lakoćom renderirati igre za mobitele u spomenutim rezolucijama, a u kombinaciji s HDMI izlazom moći ćete igrati igre na vašem velikom HDTV-u!

Koristeći 40-nanometarsku CMOS procesorsku tehnologiju, VideoCore IV će također po dimenzijama biti manji, te s manjom potrošnjom električne energije od trenutno aktualnih 65-nanometarskih procesora.

Još vam je donja čeljust odvojena od gornje. Zatvorite usta, jer dok ovo čitate Broadcom već obavlja testiranja prototipa mobilnog uređaja, dok je prvi komercijalni mobilni uređaji očekujutijekom 2011. godine. Živi bili pa vidjeli… :)

Mobitel s 20MP i 1080p videom već 2011?

Izvor:

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.