Mobility Day – Windows Mobile 6.5 i Exchange 2010 i druge mobilne tehnologije za moderno poslovanje

Fotografija članka: Mobility Day – Windows Mobile 6.5 i Exchange 2010 i druge mobilne tehnologije za moderno poslovanje

Mobility Day - Windows Mobile 6.5 i Exchange 2010 i druge mobilne tehnologije za moderno poslovanje

Ovogodišnji Dan mobilnih tehnologija – Mobility Day 2009 – okupio je vodeće donosioce odluka i IT profesionalce koji su imali prilike sudjelovati na predavanjima o poslovnoj vrijednostI korištenja mobilnih tehnologija u svakodnevnom životu i poslovanju. U organizaciji tvrtki Citus i Mobendo konferencija se etablirala kao najveće okupljanje takve vrste u regiji Središnje i istočne Europe, a koje je istovremeno orijentirano kako na poslovni tako i na tehnološki okvir tematike mobilnih tehnologija i poslovanja. Naglasak ovogodišnje konferencije bio je na Windows Mobile 6.5 operacijskom sustavu te najavljenom objavljivanju novog poslužiteljskog sustava Microsoft Exchange Server 2010. Također, jedna od odrednica ovogodišnje konferencije bila je tema o podršci za razvoj mobilnih rješenja u sklopu Visual Studio 2008 razvojne okoline. Ova je konferencija bila iznimno zanimljiva i programerima te razvojnim inženjerima mobilnih tehnologija, obzirom kako je dio konferencije konkretno pokazao kako vlastite proizvode uklopiti u potrebe i potražnju te ih na taj način distribuirati i učiniti konkurentnima na tržištu.

Nakon pozdravnog govora kojim je direktorica Microsofta Hrvatska, Venesa Schütz, otvorila konferenciju, uvodno predavanje o trenutačnoj situaciji i planovima razvoja mobilnih platformi održao je Microsoftov Mobile Solutions Manager za Centralnu i Istočnu Europu, Andreas Garantziotis.

"Predstavljanje nove Windows Mobile platforme najveća je novost u povijesti Microsoftovog rada na mobilnim tehnologijama. Do sada su se mobilna rješenja uglavnom vezala uz poslovne uređaje i korisnike. No, novim se sustavom usredotočujemo na ljude, na njihova iskustva i emocije – na posao, ali jednako tako i na druge aspekte života. Microsoftov je konačni cilj da se mobilnim tehnologijama i sadržajima mogu doista koristiti svi, u svako vrijeme", naglasio je Garantziotis.

Mobility Day - Windows Mobile 6.5 i Exchange 2010 i druge mobilne tehnologije za moderno poslovanje

U predavanjima koja su uslijedila u tri zasebna smjera – za razvojne inženjere, IT profesionalce i poslovne menadžere – brojni domaći i strani ICT stručnjaci govorili su o novim rješenjima iz područja mobilnih tehnologija. Uz prijenosne tipkovnice te sustave digitalnih olovaka i zaslona osjetljivih na dodir, predstavljeni su i noviteti za interakciju između korisnika i mobilnih uređaja – akcelerometri za utvrđivanje kretanja uređaja u okolini, sustavi upravljanja pokretom te detektori svjetla. Na konferenciji su također predstavljena i brojna rješenja za automatizaciju transporta i logistike s naglaskom na uporabu mobilnih računala i opreme za automatsko prikupljanje podataka.

Sudionici su u poslovnom dijelu konferencije (Business Track) imali prilike čuti predavanja o mobilnim rješenjima, mobilnoj zaštiti na radu kao i primjere studija slučaja primjene mobilnosti u svakodnevnom poslovanju. Dio konferencije za razvojne inženjere (Development Track) obuhvatio je prezentaciju najboljih praksi u razvoju korisničkih sučelja i primjeni Windows Mobile 6.5 operacijskog sustava. Dio konferencije namijenjen IT stručnjacima (IT Pro Track) uključio je, između ostaloga, predavanja o distribuciji mobilnih poruka i sadržaja (Mobile Messaging), SQL poslužiteljima i Exchange platformi, kao i novim aplikacijama i sustavima za Windows Mobile 6.5 operacijski sustav.

"Drago nam je što smo u suradnji s partnerima tijekom proteklih godina uspješno izgradili Mobility Day u trajnu i relevantnu konferenciju o mobilnim tehnologijama. Uz stručnjake iz zemlje i bliže regije, svake godine na konferenciji sudjeluju i eminentni predavači iz svijeta, što polaznicima u konačnici osigurava dodatnu vrijednost i potpuniji uvid u proces razvoja suvremenih mobilnih tehnologija i rješenja. Jedno od takvih rješenja je i Windows Mobile 6.5 platforma koja će se na tržištu pojaviti početkom idućeg mjeseca, a na koju smo ove godine u sklopu konferencije stavili poseban naglasak", istaknuo je Andrej Radinger, direktor tvrtke Mobendo.

Mobility Day - Windows Mobile 6.5 i Exchange 2010 i druge mobilne tehnologije za moderno poslovanje

Posebna zanimljivost ovogodišnje konferencije bila je i predstavljanje specijaliziranog „IT namještaja“. S obzirom na to kako su proporcije i karakteristike namještaja za IT opremu standardizirani na svjetskoj razini, na konferenciji se mogao vidjeti i iskušati asortiman upravo takve specijalizirane garniture koja je u potpunosti usklađena s najvišim standardima funkcionalnosti, ergonomije i sigurnosti. Organizatori su ove godine uveli i još jednu novost – mogućnost praćenja konferencije putem Interneta, čime se svima zainteresiranima koji nisu bili u mogućnosti osobno prisustvovati događaju osigurao uvid u sadržaj predavanja i neophodne materijale.

Generalni pokrovitelj konferencije je tvrtka T-Mobile. Glavni sponzori su tvrtke infoKod, Selmet, Špica-Motorola, FatDUX i Hotel Antunović. Sponzori konferencije su tvrtke Algebra, posao.hr, Span, i Hewlett-Packard, dok su medijski pokrovitelji IT-infoNEWS i mjesečnik infoTrend. Konferencija se održala uz podršku Microsofta i Međunarodnog .NET udruženja (INETA).

Više informacija o konferenciji i njenom sadržaju pogledajte na web adresi .

Mobility Day - Windows Mobile 6.5 i Exchange 2010 i druge mobilne tehnologije za moderno poslovanje

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.