Mobility Day 2013 – najavljen program konferencije, predstavljen C@N Motion sustav

Fotografija članka: Mobility Day 2013 – najavljen program konferencije, predstavljen C@N Motion sustav

Na današnjoj konferenciji za novinare saznali smo još nekoliko detalja o nadolazećoj Mobility Day 2013 konferenciji, čiji smo ponosni višegodišnji medijski pokrovitelji.

Oglas

Na današnjoj pressici, kako mi to popularno zovemo, objavljen je program ovogodišnje 7. po redu Mobility Day 2013 konferencije, koja će se održati 26. rujna u Zagrebu. Više o samoj konferenciji saznali smo još prije desetak dana (kao i neke ekskluzivne informacije koje smo prvi saznali), što možete vidjeti niže u posebnom video intervjuu koji smo snimili s Tomislavom Bronzinom (Citus), jednim od suorganizatora konferencije.

Inače, središnje teme ovogodišnje Mobility Day 2013 konferencije su korištenje osobnih uređaja u poslovnom okruženju (BYOD), centralno upravljanje mobilnim uređajima i mobilna rješenja za digitalne sadržaje. To su teme koje postaju sve važnije te su neizostavni dio, kako poslovnog okruženja, tako i u obrazovnim institucijama. Digitalni sadržaj i centralno upravljanje uređajima neovisno o tipu uređaja ili softverske platforme je važno i u tzv. “consumer” segmentu široke potrošnje. I na ovogodišnjem izdanju Mobility Day 2013 konferencije predavanja su organizirana u četiri paralelna niza; Poslovni, Razvojni, ITPro smjer te smjer Pametni uređaji kroz koje će se predstaviti najnoviji trendovi mobilne tehnologije.

„Zadnjih godina upotreba mobilnih tehnologija doživljava ogroman rast te je za očekivati kako će do kraja 2014. godine broj spajanja na Internet putem mobitela nadmašiti broj spajanja na Internet putem stolnih računala, kako su pokazala najnovija predviđanja. Zato je vrlo važno biti u toku s novitetima te se educirati o svjetskim trendovima u korištenju mobilnih uređaja i platformi.“, naglasio je Andrej Radinger, direktor tvrtke Mobendo i organizator konferencije.

Sadržaj konferencije bit će usmjeren na najnovije tehnološke vijesti, trendove, uređaje i aplikacije iz mobilnog svijeta. U mnoštvu zanimljivosti Mobility Day 2013 konferencija donosi ključne novitete sustava Windows 8.1, iz perspektive krajnjih korisnika, a s posebnim fokusom na omogućavanja BYOD trenda i načina na koji se Windows 8.1 uklapa u poslovno okruženje.

I ove će godine dio programa biti od namijenjen razvojnim inženjerima jer će biti govora o razvoju mobilnih aplikacija za poslovanje na Windows 8 i Windows phone 8 platformama, kako razviti aplikaciju koja radi na različitim uređajima/formatima ekrana te o jednoj od najpopularnijih platformi Xamarin za razvoj Windows Phone, Apple IOS i Android mobilnih aplikacija.

U sklopu Poslovnog smjera bit će govora o upravljanju projektima putem mobilnih uređaja. Kroz predavanja će se predstaviti već dostupni alati, ali će se i ukazati na mogućnosti razvoja novih alata korištenjem računalnog oblaka za pohranu i razmjenu podataka. Jedna od zanimljivosti ovogodišnje Mobility Day 2013 konferencije, predstavit će se u sklopu smjera Pametni uređaji, a radi se o sustavu C@N Motion za čiji je razvoj zaslužna tvrtka Citus, koja ujedno i jedan od organizatora konferencije. Najvažniji dio C@N Motion sustava je softver koji analizira ljudske pokrete i na njih odgovara generirajući aktivnosti koje se dešavaju na korisničkom sučelju visoke razlučivosti (HD-u).

„MobilityDay 2013 konferencija i ove će godine sudionicima pružiti relevantan sadržaj s područja mobilnih tehnologija, uređaja i rješenja. Posebno nam je drago što će sadržaj ovogodišnje konferencije biti obogaćen primjenom C@N Motion rješenja, kojim će sudionici konferencije pokretima tijela i gesti moći kreirati vlastiti raspored predavanj, pregledavati sadržaj konferencije i biografije predavača. Rast interesa za ovakvim tipom konferencije ukazuje na činjenicu kako mobilne i nove tehnologije postaju sve važniji segment u raznim oblicima poslovanja, istaknuo je Tomislav Bronzin, direktor tvrtke Citus i organizator konferencije.

Kako funkcionira C@N Motion sustav, možete vidjeti na videu niže.

Ove će se godine na konferenciji održati i poseban događaj koji nosi naziv MobilityDay Start-up Pitch, na kojem mogu sudjelovati svi poduzetnički nastrojeni timovi bez obzira na godine i studentski status, iz potpuno novih ili već etabliranih tvrtki i ne moraju biti pravni subjekti. Ukupno će se odabrati pet start-up timova od kojih će svaki imati priliku predstaviti sebe i svoju poduzetničku ideju unutar deset minuta te kroz dodatnih pet minuta u kojima će odgovarati na postavljena pitanja.

Svi zainteresirani za prijavu na MobilityDay 2013 Start-up Pitch trebaju napraviti trominutnu video prezentaciju svog projekta i poslati ju na startup.pitch@mobilityday.com do 9. rujna 2013. godine gdje će biti pregledani od strane organizatora. Organizator će od prijavljenih start-up projekata dabrati 5 najboljih koji će dobiti priliku predstaviti se na Mobility Day 2013 konferenciji. Svi koji su se prijavili na MobilityDay Start-up Pitch, neovisno o tome jesu li odabrani za predstavljanje na konferenciji, dobivaju pristup, HP-RAZA DEMO LAB-u,  koji će tvrtka Hewlett-Packard i Razvojna agencija Zagreb-TPZ otvoriti u 10. mjesecu. Navedeni HP-RAZA DEMO LAB omogućiti će svim zainteresiranim timovima/tvrtkama pristup odgovarajućoj IT opremi potrebnoj za razvoj, testiranje i predstavljanje rješenja potencijalnim investitorima i kupcima.

Više o samoj Mobility Day 2013 konferenciji, čiji smo medijski pokrovitelji, možete pronaći u našem , kao i na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.