Mobil.hr hakirao Vidi.hr – istinita priča – kako je hakiran jedan hrvatski web portal

Fotografija članka: Mobil.hr hakirao Vidi.hr – istinita priča – kako je hakiran jedan hrvatski web portal

Razlog zbog kojeg su Mobilovci odlučili hakirati Vidi.hr je zauzimanje i osvajanje novog teritorija, a i dosta im je bilo Vidijevih vijesti u kojima ima jako malo mobitela. Sada su tamo mobiteli!

Oglas

CILJ NIJE BILO RUŠENJE PORTALA NEGO KRAĐA KORISNIKA

Mobilovci, nakon hakiranja Vidi.hr portala izjavljuju kako im nije bio cilj srušiti portal Vidi.hr jer od toga nitko nema koristi, a i već je toliko puta to viđeno. Željeli su korisnike s portala Vidi.hr ukrasti za sebe te su hakiranjem administracije Vidijeve web stranice postavili bannere koji linkaju prema web stranici .

No, kako su već bili provalili u administraciju odlučili su napisati i nekoliko vijesti koje bi „radile“ za njih. Na vrh naslovnice portala postavili su sve Mobilove testove mobitela. Po završetku posla Vidijevcima su ostavili i malo iznenađenje: nakon što se ulogiraju u administraciju svoje web stranice, otkrit će da ne mogu maknuti, izbrisati ili deaktivirati sadržaje koje su im ostavili na stranicama.

Hakiranjem Vidi.hr portala otkrili su i neke zanimljive podatke koje žele podijeliti s javnosti. Vidi.hr domena podijeljena je u nekoliko poddomena. Jedna od njih je forum.vidi.hr na kojoj se nalazi forum sa svim mogućim temama koje vam mogu pasti na pamet. 30.000 tisuća korisnika registriranih na tom forumu, na svom e-mailu pronaći će pozivnicu za pristupanje Mobil.hr forumu na adresi cafe.mobil.hr. Taj je forum specifičan po svojim temama o mobitelima i mobilnoj tehnologiji te vjeruju da će im biti zanimljiv i da će pridobiti neke od tih korisnika.

Na kraju, Mobilovci izjavljuju kako ih Vidi ne može niti tužiti zbog ovog čina jer imaju još jednog aduta u rukavu o kojem će mediji zasigurno pisati u budućnosti. Bit će zanimljivo pratiti cijelu ovu sagu i kako će završiti.

CR4CK3D BY MOBIL.HR

Mobil.hr hakirao Vidi.hr 02

Napomena: naravno da je ovo “prvoaprilska” šala :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.