MIUI 9 službeno predstavljen sa naglaskom na optimizaciju

Fotografija članka: MIUI 9 službeno predstavljen sa naglaskom na optimizaciju

Kao što je bilo i najavljeno Xiaomi je danas službeno predstavio novu inačicu svog planetarno popularnog korisničkog sučelja.

Oglas

Kompanija je prilikom predstavljanja izjavila da je na MIUI 9 korisničkom sučelju radila gotovo godinu dana, a neke od glavnih značajki ovog sučelja su osim osvježenog dizajna i nekih novih tema i sistemska optimizacija što u konačnici rezultira fluidnijim te ugodnijim korisničkim iskustvom.

Xiaomi ističe i kako je sa novim korisničkim sučeljem unaprijeđena brzina otvaranja aplikacija zahvaljujući dijeljenju dinamičkih resursa, što znači da omiljene ili često korištene aplikacije dobivaju prioritet kod CPU alokacije. Na ovaj način se često korištene aplikacije otvaraju znatno brže od onih koje nisu često u upotrebi.

MIUI 9 dolazi i sa novim pametnim asistentom koji omogućuje pretragu gotovo bilo čega na uređaju, nudi raznorazne sugestije ili korisne informacije o vremenskoj prognozi, podsjetnicima itd., no nažalost ova značajka će biti rezervirana samo za korisnike unutar Kine.

Nakon jako puno čekanja i najava, sastavni dio MIUI 9 korisničkog sučelja je i split-screen značajka koja je do sada bila sastavni dio MIUI sučelja kod Mi Max 2 phableta. MIUI 9 od sutra će biti dostupan kao zatvorena beta verzija samo za Xiaomi Mi 6 i Redmi Note 4X modele, dok bi na ostale uređaje trebao stići u nadolazećim tjednima.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.