Mislav Balunović iz Slavonskog Broda osvojio zlatnu medalju na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi

Fotografija članka: Mislav Balunović iz Slavonskog Broda osvojio zlatnu medalju na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi

Najznačajnije informatičko natjecanje za učenike srednjih škola organizirao je prije nekoliko dana Hrvatski savez informatičara na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Oglas

Na natjecanju je sudjelovalo 28 najuspješnijih učenika s nacionalnih natjecanja. Zlatnu medalju osvojio je Mislav Balunović iz Slavonskog Broda, srebrnu Marin Tomić iz Zagreba, a brončana medalja pripala je Ivanu Lazariću iz Pule. Natjecanje je trajalo pet sati tijekom kojih su natjecatelji rješavali četiri problemska zadatka na algoritamskoj osnovi, te ih kodirali u programskim jezicima Pascal, C i C++ na Linux platformi. Zadatke je osmislilo Znanstveno povjerenstvo na čelu s Bojanom Antolovićem, diplomiranim inženjerom računarstva i voditeljem razvoja i istraživanja u Omegi software.

Svim sudionicima informatičke olimpijade su dodijeljena priznanja, a najuspješnijima diplome, medalje i nagrade koje im je u ime sponzora Omege software dodijelio Bojan Antolović. Devetorica najuspješnijih natjecatelja stekla su pravo sudjelovanja u izbornim ispitima za ulazak u reprezentaciju koja će zastupati Republiku Hrvatsku na međunarodnim informatičkim natjecanjima u 2013. godini.
Mislav Balunović iz Slavonskog Broda osvojio zlatnu medalju na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi 02
19. hrvatska informatička olimpijada organizirana je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatske zajednice tehničke kulture. Potporu natjecanju pružila je i Omega software koja je, osim u organizacijskom dijelu osmišljavanja zadataka, osigurala vrijedne nagrade osvajačima medalja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.