MIPRO 2017 u svom 40. izdanju – Opatija ponovo epicentar ICT-a

Fotografija članka: MIPRO 2017 u svom 40. izdanju – Opatija ponovo epicentar ICT-a

Ovogodišnji jubilarni 40. MIPRO 2017 održava se od 22-26. svibnja, tradicionalno u Opatiji. Najave su i više nego zanimljive.

Oglas

Brojni ICT profesionalci i manageri, obrazovni stručnjaci i poslovni ljudi, ukratko osobe različitih ICT struka i profila iz skoro 40 zemalja sa svih kontinenata boravit će u Opatiji na najvećem nekomercijalnom znanstveno-stručnom ICT skupu u ovom dijelu Europe.

Ovogodišnji 40., najveći i najznačajniji znanstveno-stručni ICT skup u ovom dijelu Europe,  MIPRO 2017,  koji  će se od 22. do 26. svibnja održati u Opatiji  (Hoteli Adriatic i Admiral)  okupit će više od 1200 sudionika iz oko 40-ak zemalja sa svih kontinenata. Prema prijavama, a zatim izvršenim recenzijama na njemu će biti prezentirano gotovo 350 znanstvenih i stručnih radova, na 12 tematskih savjetovanja, seminarima i radionicama kroz pet dana.

Tako veliki broj stručnih i znanstvenih radova  MIPRO svrstava u jedan od najvećih, ali i najdugovječnijih  ICT skupova te vrste, na koji već godinama dolaze i vodeći ICT znanstvenici, stručnjaci  i gospodarstvenici. Neki  od njih ove će godine i primiti priznanja za dugogodišnju vjernost skupu,  koji Opatiju već godinama zadnjeg tjedna u svibnju pretvara u strogi epicentar ICT zbivanja.

ICT stručnjaci imat će priliku osim na savjetovanjima sudjelovati u brojnim okruglim stolovima s temama vezanim za doprinos napretku digitalnog društva kroz razvoj širokopojasnog pristupa na područjima bez komercijalnog interesa, zatim preobrazbi nastave informatike u hrvatskim osnovnim školama i budućnosti 5G mreža u pokretnim komunikacijama na putu prema gigabitnom društvu. Okrugli stolovi pokušat će objasniti i nove činjenice o uvođenju digitalnog radija DAB+ u Hrvatskoj, sigurnosti beskontaktnih platnih instrumenata te o digitalnoj komponenti Industrije 4.0 odnosno potencijale primjene u hrvatskom gospodarstvu. Razgovarat će se i o istraživanju i razvoju u malim i srednjim ICT tvrtkama.

Dodajmo kako je i naš Racunalo.com portal višegodišnji medijski pokrovitelj MIPRO konferencije. Više informacija o konferenciji potražite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.