Milijuni vlasnika Samsunga ostali izloženi hakerskim napadima

Fotografija članka: Milijuni vlasnika Samsunga ostali izloženi hakerskim napadima

Ako imate Samsungov telefon iz 2014. ili stariji, potencijalno ste izloženi hakerskim napadima, a krivica je u potpunosti na Samsungu radi istekle domene.

Oglas

Zanimljiva je stvar da je ova ranjivost u osnovi Samsungova krivica. Samsungovis u pametni telefoni dolazili sa predinstaliranom aplikacijom S Suggest, koja je naime predlagala druge aplikacije za korištenje na pametnom telefonu. S Suggest servis je ukinut 2014. Korejski je div zaboravio obnoviti domenu ssuggest.com i postala je slobono dostupna.

Na svu sreću domena je pala u ruke sigurnosnog inženjera Joãoa Gouveie koji je nakon malo istraživanja pronašao pogrešku koja je mogla imati katastrofalne razmjere. Iako Samsung tvrdi da posjedovanje domene ne bi omogućilo nekome da instalira zlonamjerne aplikacije na telefone, Gouveia je uvjeren u suprotno budući da aplikacija S Suggest ima odobreno puno dozvola među kojima su restart, instaliranje paketa, potpuni pristup internetu i druge. Već uz malu modifikaciju Gouveia je vidio 620 prijava odnosno povezivanja sa 2,1 milijun različitih uređaja.

Ovo nikako nije dobra vijest za vlasnike Samsungovih uređaja koji imaju povjerenja u ovog proizvođača da će svoje mušterije držati na sigurnom. Čak i ako je usluga S Suggest obustavljena, trebalo je pažljivo sagledati stvari budući da je aplikacija instalirana na toliko puno Galaxyja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.