Mikronis na vrhu svijeta – Tibetu

Racunalo.com foto

Prema riječima voditelja ekspedicije, prof. dr. sc. Tome Vinšćaka, znanstvenom analizom razbili bi se stereotipi o Tibetu kao nekoj čarobnoj i mističnoj zemlji, te bi se pokazalo da religija i vjerovanja imaju unutar tibetske tradicije točno određenu funkciju, slično kao i u drugih naroda i kultura. Ovo znanstveno istraživanje jedno je od jedinstvenih stručnih putovanja hrvatskih studenata izvan europskih granica, a njihov domaćin u Aziji bit će Odsjek za etnologiju i kulturu Nepala sa Sveučilišta Tribhuvan.
Notebook centar Mikronis je za potrebe ekspedicije donirao tehničku opremu: prijenosno računalo, profesionalni fotoaparat i nekoliko memorijskih kartica velikog kapaciteta.


„Odlučili smo pomoći ovoj ekspediciji studenata jer vjerujemo da će im ovo putovanje pomoći da se afirmiraju u društvu i znanstvenoj zajednici. Mladi, inicijative, kreativnost i projekti u kojima se tehnologija koristi za opće dobro  Mikronisu su uvijek bili prioritet i nastojimo ih podržati koliko god to možemo“ – izjavila je Gordana Puhelek, direktorica notebook centra Mikronis prije odlaska ekspedicije na putovanje.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.