Microsoftovi Outlook i Hotmail korisnici preplavljeni spam emailovima

Fotografija članka: Microsoftovi Outlook i Hotmail korisnici preplavljeni spam emailovima

Ako koristite Microsoftvo Outlook ili Hotmail, tada sve vjerojatno primijetili kako se povećao broj spam odnosno neželjenih email poruka. Razlog leži u zastarjelim spam filterima.

Oglas

Spam email su neželjene email poruke koje su obično marketinškog ili zaraženog sadržaja, a kojeg je najbolje ne čitati nego jednostavno eliminirati – obrisati. Najbolje je kada to ide nekom automatikom ili kada imate zaštitu na samo serveru. No, ako nemate nikakvu zaštitu vrlo će se brzo u vašem email sandučiću početi pojavljivati desetine i stotine neželjenih emailova, daleko više od onih pravih.

Kako ih se riješiti? Nadogradnjom filtera. U stvari ne bi trebali ništa napraviti jer se Microsoft već oglasio preko Office 365 stranice i objavio kako su već postavili jednu privremenu zakrpu, ali kako rade na većoj i sveobuhvatnijoj zakrpi koja će rješavati više od 80% spam poruka.

Drugi je način instalirati neki od antivirusnih rješenja kao što je koji i mi koristimo na našim računalima, a koji će pratiti i vaše email poruke te blokirati sve one neželjene spam poruke.

Inače, Microsoft je još 2013. godine zamijenio sve Hotmail adrese, njih oko 400 milijuna. I danas ima korisnika koji imaju Hotmail adrese.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.