Microsoftove aplikacije od sada dostupne i preko CIX-a

Fotografija članka: Microsoftove aplikacije od sada dostupne i preko CIX-a

Microsoft Hrvatska je 29. siječnja 2016. godine postao 29 član mreže Croatian Internet eXchange (CIX).

Oglas

Kako bi osigurao dostatnu propusnost, brzi odziv i redundanciju pristupa svojim sadržajima, aplikacijama i uslugama, Microsoft je spojen na CIX, točku koja omogućava najbliže mjesto isporuke sadržaja hrvatskim internetskim korisnicima.

Spajanjem Microsofta na CIX, Sveučilišni računski centar (Srce) nastavlja dizajniranje učinkovitog i sigurnog nacionalnog dijela Interneta u smjeru približavanja svjetskih pružatelja sadržaja hrvatskim internetskim korisnicima.

Croatian Internet eXchange (CIX) je hrvatsko nacionalno središte za razmjenu internetskog prometa osnovano i udomljeno u Sveučilišnom računskom centru (Srcu) od 2000. godine, a otvoreno za sve davatelje internetskih usluga u Republici Hrvatskoj, kako za komercijalne tako i nekomercijalne, odnosno privatne mreže. CIX trenutno broji 29 članica te se kroz njega mjesečno ostvari prijenos više od 4 PB podataka.

Spoj Microsofta na CIX znači da će sad svaki korisnik iz Hrvatske koji na svom računalu, prijenosniku ili pametnom telefonu posjeduje neku Microsoftovu aplikaciju, odnosno koristi neku od njihovih usluga, moći kraćim i bržim, a u konačnici i sigurnijim i jeftinijim putem dolaziti do novih verzija softvera i drugih internetskih sadržaja iz Microsoftovog oblaka.
– Ivan Marić, zamjenik ravnatelja Srca
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.