Microsoftov Steve Ballmer kritizira konkurenciju – Android je leglo malwarea, Apple je preskup

Fotografija članka: Microsoftov Steve Ballmer kritizira konkurenciju – Android je leglo malwarea, Apple je preskup

Kontroverzni Microsoftovac Steve Ballmer poznat je po svojim žestokim istupima, prezentacijama i predavanjima, progovorio je o ljutoj konkurenciji – Androidu i Appleu.

Oglas

Microsoftov izvršni direktor je u prekjučerašnjem intervjuu Reidu Hoffmanu otkrio što misli o ključnim konkurentskim kompanijama na području tableta. Za Android je odabrao epitete kao što su “divlji”, “nekontrolirani” i “osjetljiv na malware”. Kada je riječ o Appleu, za njih ima jednu ali vrlo jasnu riječ, a to je – neopravdano preskup.

Naravno, u svemu tome Ballmer je ponudio idealno rješenje, a to je Windows Phone operativni sustav, odnosno Windows Surface tablet. Cjenovno bi se trebao nalaziti između Android i iOS tableta, Ballmer smatra kako su Windows 8, Windows Phone 8 i Microsoft Surface napravljeni onako kako treba, razvijeni su vrlo usko s developerima, dok Apple i Android svoje uređaje po njemu nisu tako razvijali.

Ballmer naravno nije zaboravio spomenuti Appleov veliki fijasko s njihovim Maps sustavom odnosno aplikacijom. Kraj 2012. godine je ključan za Microsoft kao kompaniju, smatra Ballmer, što se opet odnosi na nove operativne sustave i prvi kompanijin tablet uređaj.

Svakako pogledajte i dva video priloga koji slijede.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.